2023 година е най-горещата в човешката история

08.11.2023 / 10:27 0

Кадър БНТ

Октомври е бил най-топлият месец в историята, отчете програмата "Коперник" на Европейския съюз за наблюдение на климата, предаде БНТ.

Това е петият подред месец, в който се поставят рекорди за високи температури тази година и вече е сигурно, че 2023 година ще е най-топлата в историята.

Средната температура в света през октомври е била с 1,7 градуса по Целзий по висока от прединдустриалните нива. Месецът беше белязан от суша в Съединените щати и Мексико.

Световните температури от януари са най-високите от 1940-та година. Тази година се завърна и феноменът Ел Ниньо, с който се затоплят водите на Тихия океан. Очаква се най-силно ефектът от Ел Ниньо да бъде усетен в края на тази година.

В доклада по програмата "Коперник" се предупреждава, че светът влиза в непознати територии със затоплянето и това може да застраши живота на планетата ни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама