2040 г.: 60 на сто от месото на трапезата в ЕС – от лаборатория

12.06.2019 / 20:58 0

Мнозинството от месото, което хората ще ядат през 2040 г. няма да идва от заклани животни, сочи доклад, който прогнозира, че 60% ще бъде създавано в лаборатории или ще бъде заменено от растителни продукти, които изглеждат по същия начин и имат същия вкус, пише в. "Гардиън", предаде БНР.


Докладът на глобалната консултантска фирма "AT Kearney", базиран на интервюта с експерти, подчертава тежкото влияние върху околната среда на конвенционалното производство на месо и опасенията на хората за състоянието на животните при индустриалното им отглеждане.

"Огромната животновъдна индустрия се смята от мнозина за ненужно зло", се казва в доклада – "С предимствата на новите веган заместители и създадено в лабораторни условия месо над конвенционалното производство е единствено въпрос на време да се достигне значителен пазарен дял".

Конвенционалната месна индустрия отглежда милиарди животни и е в размер на 1 трилион долара годишно. Но ефектът върху околната среда се подчертава от скорошни научни изследвания – от вредните емисии до унищожаването на диви хабитати за земеделски земи и замърсяване на реки и океани. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама