2200 души на милион население са тествани за коронавирус у нас, разкри Мутафчийски

06.04.2020 / 08:31 2

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Около 2200 души на милион население са тестваните за коронавирус у нас. Това обяви ръководителят на генералния щаб за борба със заразата Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

"До миналата седмица бяха около 1200 на милион население, сега сме около 2200. По този критерий се намираме в средната част спрямо останалите държави. Зад нас има такива с по-малко тествани, включително и от региона. Има и такива, които са далеч напред - например Латвия и Словения, те са на 8-9 хиляди на милион населени", обясни той. 

Мутафчийски разкри, че няма положителни проби на хора от помощния персонал на Народното събрание, които са били тествани след установяването на трима депутати с Ковид-19.

По информация, подадена му от консула в Италия, Мутафчийски разкри, че знае за около 8-10 българи с Ковид-19 в Северна Италия, като няма сигурни данни за един починал.

"Най-вероятно пикът ще е около Великден, това показват и математическите модели на математиците от БАН. Разбира се, основната ни мисъл е справянето не само със сегашната ситуация. Дали очакваме втора вълна на коронавируса? Засега вълната в Европа и света е една, единствено в Азия се наблюдава леко покачване на заболеваемостта. Наблюдаваме го внимателно, защото няма от къде да се информираме", каза още Мутафчийски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
чака-рака (преди 3 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
то туй е ясно стойте си по къщите и си мийте ръцете..като съберат народа на едно място с ковид и без ковид..ще заразят и хора и лекари..нещата съвсем ще зациклят 
0
1
Кака Слонка (преди 3 години)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
А защо сте писали че сте тествали 800 човека тогава? Я вижте Сърбия започна с масов скрининг и случаите започнаха да валят на ден по 300. Македония, Молдова и т.н. държави с население по 2 милиона има повече случаи от нас. Доста съмнително нали Хенерале?
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама