24 часа: Петър Илиев е най-вероятният премиер на България

27.07.2021 / 18:55 7

Кадър 7/8 тв

Вече има предположения кой може да е новият премиер.

"Не коментирам", така отговори днес Виктория Василева от ИТН на въпроса дали Петър Илиев е новият премиер.

Името на пловдвския адвокат като вероятен министър-председател в правителството на ИТН се завъртя преди няколко дни. В среди на БСП и на ДБ се говори, че това име най-често се спряга в разговорите с ИТН. "Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на „Има такъв народ“, написа „24 часа“, предаде Епицентър.бг.

Петър Илиев ли е новият премиер? 

Петър Илиев е на 43 години, доктор по право, почетен консул на Барбадос.

Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията „Има такъв народ“ - да не е участвал във властта от името на която и да е партия. Той беше номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ. 

Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиков. 

Илиев е завършил магистърска степен по право в СУ "Св.Климент Охридски" с пълно отличие, специализирал английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания. Има специализация и по американско право в Ню Йорк. 

Владее отлично английски, испански и руски език, както и говоримо още няколко езика.

Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега.  

Преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.  

Петър Илиев e управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и Партньoри". Адвокатското дружество е отличено за най-добра кантора на 2020 г. в Националните награди за правосъдие. Самата кантора съществува от 16 г. и се ангажира с конституционното дело срещу промените в Закона за личните данни преди години, за които се смяташе, че ограничават свободата на изразяване и журналистическата свобода и установяват предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура (при приемането законодателство в синхрон с GDPR – б.р.). КС отмени въпросния текст от закона като противоконституционен. Кантората и Илиев специализират в конституционното право и участват в искания до КС и изготвяне на становища. 

Илиев е бил член на научно-изследователски проекти и екипи. Участвал е в научните колективи на редица научно-изследователски проекти по различни правни въпроси. 

Малко известна част от биографията му е, че е бил юридически сътрудник на "Позитано" 20. Както и че е човекът, организирал правната страна на референдума на Станислав (Слави) Трифонов от 2016-а, сложил основата на "Има такъв народ", по думите на самия лидер.
Основател и председател на няколко бизнес организации - Канадско-българската търговска камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. 
Бил е зам.-председател на Британско-българската търговска камара. Петър Илиев ръководи Консулството на Барбадос в Република България.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
много плахо го съобщават УхиленУхилен сакън да не кажат хората нещо, като с мики маус УхиленУхилен
0
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 63495 | Одобрение: -1265
Най-после различен от пожарникар и СИК да дойде
Всеки да си получи заслуженото !
9
2
gperoto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2619 | Одобрение: 614
За какво са му чужди езици?Я виж тъпунгера Винету как се оправи само с селско-тарикатския си речник.
2
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Започнаха и сондажите Очакваме реакциите
Истината преди всичко
5
5
Кака Слонка (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
простият вулгарин, РобЯт на Туркия, си иска простакЯ крадецЯ и убиецЯ БОЕКО БОРИСЛАВОВ 
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама