25-годишният Радослав от Шумен, който закла с нож майка си, обжалва доживотната си присъда във Варна

21.04.2017 / 12:29 3

снимка БНР, архив

Радослав Златев, признат за виновен от Шуменския окръжен съд за това, че преди близо година и половина в Шумен убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост родната си майка, обжалва днес пред Апелативен съд - Варна присъденото наказание в размер на 30 години затвор.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че в края на януари тази година, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция наложи „доживотен затвор“ на 25- годишния Радослав. ОС-Шумен е редуцирал наказанието до максималния размер, предвиден по тази процедура – 30 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим.

Драмата в шуменското семейство се разиграла в обедните часове на 2 декември 2015 година, когато съвсем невинен жест на майка му Еленка отключил невиждана агресия у Радослав. С нож, закупен от ловно-рибарски магазин той пробол майка си в областта на шията и се опитал да й пререже гърлото. 50-годишната жена направила усилия да се отърве от нападателя, но здраво сложения мъж продължил да пробожда майка си – брутално, с необяснима жестокост и многократно в областта на корема и гърдите. Пострадалата успяла да избяга и дори стигнала пред входа на блока. Радослав обаче я застигнал, спънал я с крак и яростно продължил да нанася удари с ножа. Рязал майка си в областта на шията, докато тя спряла да мърда. Свидетели се обадили в полицията и много скоро след това Златев бил задържан.

Експертизата установила множество удари по жизненоважни части по тялото на пострадалата, а непосредствената причина за смъртта й била острата кръвозагуба, в резултат на двустранното прерязване на шията. Еленка е изпитвала изключителни болки и страдания и е умряла по особено мъчителен начин. Друго експертно заключение посочило, че Радослав е психически здрав и не бил повлиян от алкохол или други психоактивни вещества.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимият моли съда да намали наказанието, като отчете младата му възраст и чистото съдебно минало. Представителят на прокуратурата обаче намира, че наказанието е справедливо, особено след като Радослав се е възползвал от привилегията на съкратеното съдебно следствие и то за изключително тежко престъпление – умишленото убийство на родната му майка, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ч (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя трябва да си изгние в затвора - доживотната присъда без право на обжалване. Наглец, на изрода му се живее и си обжалва, а жената, която му е дала живот и го е отгледала - за чаша вода ..... Това е животно и е безумие да се пуска въобще. Обжалвал  пред съда с аргумента, че е млад ?
2
0
Ива (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да му видят сметката и на него в затвора...гнилоч
4
0
xXx (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31706 | Одобрение: 12616
30 години от тях ще излежи има няма половина и малко отгоре и на има няма 40 и нещо 50 г , ще излезе от затвора. Никой няма да го помни и ще си заживее спокойно докато не му скимне пак да убива.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама