276 е вече общият брой на случаите с коронавирус у нас. 3-годишно дете е най-младият заразен

27.03.2020 / 08:13 0

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

За последните 24 часа 33 са новите случаи на заразени с коронавирус,  обяви председателят на щаба за борба със заразата Венцислав Мутафчийски.

Това означава, че има 12 нови след обявените снощи в 17 ч. 21 случая. Общият брой досега на заразените е 276 човека. 

"Както казах и вчера, новите области са Кърджали и Хасково, а от тези 12 проби, които излязоха по-късно - в Бургас са 3 случая, жена на 22 години и две деца - на 3 и 8 години, това е най-младият пациент. Те са контактни лица на един от докторите, които бяха открити с коронавируса, а жената е с история от пътуване в Англия. В Пловдив има 4 случая - мъж на 50 години, две жени на 54 и 58 години и мъж на 62 години. В София - в инфекциозна болница втори случай за деня, мъж на 36 години и още 3. В Кюстендил има мъж на 57 години. Пациентите в тежко състояние остават в критично състояние. Изписан е деветият оздравял пациент", разкри Мутафчийски.

"Нагоре сме в кривата. От три дни се катерим с по 10-14 процента", добави той.

"6453 теста са направени досега, от които 4800 са в София, но това не са само първични, има и повторения и потвърждения. През това време съобразно нашата препоръка са предоставени 7473 легла, 1137 са в София. Интензивните легла са 1347 , от които 518 са в София, това са с респиратори", разкри още той.

Вече има и открита DMS линия в подкрепа на медиците, борещи се със заразата, на кратък номер 17777 с текст DMS solidarnost. Вчера е имало дарение в размер на 800 000 лева от АЕЦ Козлодуй.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама