29 февруари е Международен ден на редките болести

29.02.2020 / 09:05 1

Тези болести покосяват повече от 60 милиона души само в Европа и САЩ

29 февруари е обявен за Международен ден на редките болести. Навсякъде по света пациентски организации и техните партньори ще обединят усилия за насърчаване на осведомеността за редки болести, както и за проблемите на милионите хора засегнати от тях.

Инициативата на Европейската организация на пациентите с редките болести (EURORDIS) стартира преди 13 години и набира все повече последователи по всички краища на света

Тези болести покосяват повече от 60 милиона души само в Европа и САЩ. Въпреки големия им общ брой, пациентите с редки заболявания са „сираци” на здравната система, често с отказана точна диагноза, лечение и парични помощи за изследвания.  В страните членки  на Европейския  съюз едно заболяване е определено като рядко, когато то засяга по-малко от 1 на 2000 граждани. Около 80% от редките болести имат генетичен произход. До днес са познати повече от 7 000 видове заболявания. / blagoevgrad.utre.bg

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
4udovi6teto (преди 1 месец)
Рейтинг: 23624 | Одобрение: 7274
Значи днес Бат Боко има голям празник, тресе го Барселонският грип! Честито - и да почерпи!Ухилен
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама