3 неща, които не знаеш, че телефонът ти може да прави!

12.02.2015 / 22:42 8

Толкова много модерни функции знаем на телефоните си, но заедно с това сме забравили стари трикове, които доста много помагат.

Това са 3-те неща, за които навярно не знаехте, че бихте могли да правите с телефоните си:

1. Номерът за спешни случаи в Европейския съюз е 112.

Той може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.

2. Падна ти батерията на мобилния телефон? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си. Taка че, когато набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд. Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай, пише За жената.

3. Какво да правиш ако ти откраднат мобилния телефон? Много важно е да откриеш фабричния сериен 

За да го направиш, просто маркирай *#06#, БЕЗ ДА ИЗБИРАШ, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат. Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата. Има възможност никога да не си върнеш този апарат, но поне ще си сигурна, че този, който ти е откраднал телефона никога няма да може да го използва. Ако ще подаваш жалба в полицията, то сравни серийния номер от дисплея с този от гаранционната ти карта. Би трябвало да са едни и същи. Тогава вземи и картата и отиди в най-близкото полицейско управление. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
zakluch (преди 6 години)
Рейтинг: 30885 | Одобрение: 5585
Много полезна информация! Благодарим Ви!
Повече за мен тук Ключодържатели
0
0
Djanko99 (преди 6 години)
Рейтинг: 67 | Одобрение: 22
Второто не става на Nokia Lumia 630... Абе изобщо няма да стане ми се струва ама както и да е... Явно петлето, което все така иронично му викам ''Сайт номер едно във БЪЛГАРИЯ'' се издъни за ПОРЕДЕН път... В началото беше хубаво ама като всички сайтове (новинарски) и вие отивате малко към жълтото и ЛЪЖЛИВОТО..... Както и да е
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Не ме ебе дали Ивана ти е пяла на бала, дали си пил кафе при Гала или Евгени пе*ала ти лапа кинджала ! ЗА МЕН СИ ИЗВЕСТЕН, НО ЖАЛЪК БАЛЪК!
3
2
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 38836 | Одобрение: 8096
Това с падането на батерията до 0% и допълнителния 50% заряд е абсолютна глупост, на която могат да се хванат само лековерни хора с почти нулеви технически познания. 3,5V за литиевите акумулатори са 0% заряд и защитата в телефона я изключва за да не и падне напрежението под критичните стойности. С изключване на тази защита се предоставя възможността да я използваш във форсмажорни обстоятелства, но за кратко защото заряда вече пропада много бързо и отиде ли под 3V - чао батерия и посещение на магазин за такива. Продължим ли да я изпълзваме, рискуваме стапяне, раздуване, подпалване, взривяване и т.н.
4
2
Gogata (преди 6 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Като ти падне батерията ходи че чакай заряд до 50%

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама