3 съвета как с хитрини да почистим мокета

13.12.2022 / 09:31 0

Както всяка една подова настилка, така и мокетa, с времето губи своя естетически вид. Това се дължи на ежедневното стъпване върху него и попиването на безброй прахообразни частици. Преди да е дошло ред да смените мокета във вашия дом, ние ще ви издадем няколко хитрини как да се справите с упоритите замърсявания.

Разбира се, колкото и да се стараем да предпазваме текстилните настилки у дома, то в един момент забелязваме, че те са се превърнали в убежище на разнородни петна и трудно разпознаваеми останки от храна. В следващите редове ще се превърнете в свидетел на 3 лесни за изпълнение трика, които безупречно успяват да се справят със замърсяванията.

Забравете за търкането – просто попивайте

Голяма част от хората, разлели вино, кафе, чай или друг вид напитка върху килима или мокета, моментално се втурва към търкане с каквото и да било помощно средство – парцал, гъба или друго. На практика, ние не осъзнаваме, че разтърквайки петното, ние не му помагаме то да изчезне, а дори напротив. По този начин можем да си гарантираме разнасянето му върху по-голям участък от мокета.

Това, което ви съветваме да направите след като сте разлели течността върху пода, то с мека салфетка или друга хартия попийте внимателно. Е, със сигурност този метод не е в състояние да направи чудеса, но все пак е възможно да отстраните количество от разлятото вино или каквато и да е течност.

Не скланяйте глава, ако петното е от червено вино

Навярно това, което ще прочетете в следващите редове, няма да ви се стори на 100% истинност, но ние ви гарантираме, че ефикасността на содата в съчетание с оцета, е изумителна. Та какво ви предстои да научите? Ако върху килима в дома си сте разсипали червено вино, то голяма част от вас вече са го отписали. Не, това не е нужно. Напоете кърпа с вода и попитайте пропитата в тъканите течност. След като сте се уверили, че това е  всичко, което може да се направи, вземете в шепата си сода и я поръсете върху засегнатия участък.

След 15 минути втриване сте готови да попиете още веднъж с гъба, напоена в оцет. Ще останете абсолютно изненадани от това колко ефикасно би могло да бъде действието на оцета и содата за пране на килими и мокети. Ако прецените, че би могло да се  получат по-добри резултати, то повторете самата процедура.

Да почистим мокета със силата на крема за бръснене

Много малко хора са чували за крема за бръснене. Този метод се използва изключително рядко. Важно е да се знае, че преди да се втурнете в използването на крема за бръснене, то петното не трябва да е изцяло изсъхнало и да е оставило перманентни следи върху подовата ви настилка. Ако искате да постигнете колкото се може по-добри резултати, то използвайте крем за бръснене, който  е под формата на спрей.

Разбира се, някой хора са склонни да гледат с недоверие на всичките тези хитрини, с които да почистят килимите в своя дом. Ако и вие сте един от тях, то ние ви съветваме да се възползвате от фирма специалист в сверата на професионалните почистващи услуги в София.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама