3200 сайта на кирилица за няколко месеца

17.12.2017 / 02:03 1

България бе една от първите държави в Европа, която по законодателен път реши въпроса с управлението на интернет имената и адресите, в интерес на потребителите. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски.

Той посочи, че в резултат на тази политика, страната ни достигна до водещи позиции по скорост на интернет и по достъпност на цените за ползване на услугата. "Силната страна на България е свързана с разпространението на високоскоростен широколентов достъп до световната мрежа, като повече от половината (55 %) от абонаментите за фиксиран достъп до интернет, са за високоскоростна връзка. Това е пример как държавната политика в управлението на този глобален ресурс е мощен инструмент за постигане на икономически растеж", заяви заместник-министър Геновски.

Българските предприемачи и институции са много активни в запазването и регистрирането на интернет имена, отбеляза той.  По думите му, 57500 сайтове са регистрирани в областта ".bg" на латиница. Само за няколко месеца, регистрираните интернет имена на кирилица са почти 3200.

/  inews.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама