34-ма задържани след снощния протест в "Орландовци"

16.06.2015 / 09:29 2

34-ма души са задържани след поредните сблъсъци снощи в столичния квартал „Орландовци”. Това съобщи в предаването „Здравей, България” главен комисар Христо Терзийски - директор на ГД „Национална полиция", пише "Пик".

Според полицията само 8 души от задържаните са от квартал „Орландовци”. 14 лица са санкционирани по закона за личните документи, 25-ма са прибрани заради неизпълнение на полицейски разпореждания, а петима от тях ще бъдат докладвани днес в прокуратурата за хулиганство.

Според главен комисар Терзийски криминогенната обстановка в „Орландовци” по принцип не е по-различна от тази в останалите райони на София. От всички престъпления в квартала над 60% са кражбите.

След като се появиха информации за ромски тартори с прякори Пальо и Едноръкия, за които се твърди, че палят напрежението в „Орландовци”, комисар Терзийски коментира, че те не са сред задържаните, не се и издирват.

„Чувал съм за Пальо. Знам, че живее от дълго време в „Орландовци”. В близост до адреса на ул. „Градините” има блок, който е бил ведомствен на полицията. Разговарях с бивши колеги от Пожарната, които продължават да живеят там. Те казват, че това са роми, които живеят от дълго време там и те нямат никакви проблеми с тях. Говоря конкретно за този Пальо”, заяви комисар Терзийски.

На директора на СДВР е разпоредено да извърши вътрешна проверка, която да изведе реалната ситуация в този район.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Armaga (преди 8 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Ама иначе джебчийка от цигански да те обере - никакви последствия. Неговите изчадия да ти оберат двора - пак никакви последствия за родителите. Циганин с брадва заплашва живота ти - пак няма наказание. Българин да каже нещо на циганин, защото е бил пострадал от него - веднага в ареста го тикат. Следователно кой е най-големият престъпник в държавата - полицията, след това са циганите. Затова никаква подкрепа на протеста на полицаите - нека да им намаляват заплатите и да живеят по-мизерно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама