35 жени, изнасилени от Бил Козби, се показаха

28.07.2015 / 23:30 2

35 от жените, които обвиняват актьора Бил Козби в сексуално посегателство, се показаха на корицата на списанието New York Magazine. Пострадалите дами бяха фотографирани и представени в смразяващата черно-бяла корица на броя. Жените днес са на възраст около 80 години – сред тях супермоделите Бевърли Джонсън и Дженис Дикинсън, сервитьорки и журналистки.„Чувствах се като затворник – разказва една от тях. – Сякаш бях отвлечена и се криех от хорските очи. Аз можех да тръгна по която и да е улица в Манхатън, по всяко време, и да кажа: „Бях надрусана и изнасилена от Бил Козби", но кой би ми повярвал? Никой, никой."

„През 60-те, когато се случва първото нападение на Козби, изнасилването е смятано за насилие, извършено от непознат – пишат още авторите на материала. – Но сред младите жени днес, особено онлайн, има силно усещане, че да се разкаже е единственото правилно решение – че жената, която каже открито, че е жертва, е по-силна от всяко оръжие в борбата срещу изнасилванията."

Лили Бернард, актриса, която се е появявала в шоуто на Бил Козби, разказва за своята трагедия от началото на 90-те години, когато е била на 24-25 години. Тогава комикът ѝ бил като наставник и спечелил напълно доверието ѝ.

„После ме надруса без да знам – обяснява тя. – Изнасили ме. Не бих го нарекла луд. Смятам, че имаше много контрол в поведението му."

Повече от 40 жени до този момент са излезли и са споделили историите си, а много от тях са признали, че има и други, които предпочитат да останат в сянка. Тях символизира празният стол на корицата на списанието.

Самият Бил Козби не приема нито едно обвинение и твърди, че не е правил нищо нередно. Въпреки това наскоро съдът реши да направи публични части от гражданско дело от 2005 г., заведено от Андреа Констанд (тя не присъства в броя на „Ню Йорк Мегъзин"). От него става ясно, че Козби признава, че се е снабдявал с успокоителни, които да дава на жени преди секс.

Адвокатите му обаче заявяват, че той е бил само един от много хората, които през 70-те са започнали да ползват медикамента „Куейлуд" по взаимно съгласие с партньора си в сексуалния им живот. Защитниците на Козби настояват още, че в нито един момент той не е признавал да е правил секс без съгласието на партньора или да е давал на която и да е жена наркотици без нейно знание.

„Преди се страхувах за живота си заради влиянието, което има Козби – казва пред списанието днес Челан Лаша, дрогирана и изнасилена на 17 години през 1986 г. – Плачех през цялото време. След случилото се не знаех на кого мога да вярвам и на кого не. Имах кошмари. Но вече не се страхувам. Чувствам се по-силна от него."/блиц


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Сигурно, само жените са изнасилени.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
4
3
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
Пълни глупости от жълтата преса......Не е първия случай  , когато жени се оплакват след " преживяване " с известна личност.......Пари......Пари и пак пари.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама