4 астероида летят право към Земята

01.07.2019 / 13:32 1

Открити са четири добре известни астероида, които потенциално могат да се сблъскат със Земята, съобщава RT.

Астероидът XB от 1979 г., с диаметър 900 метра, понастоящем преминава през Слънчевата система със скорост около 70 000 km / h, а всеки втори се приближава почти до 30 km до Земята. Европейската космическа агенция го постави на второ място в "Списъка на риска" сред близките земни астероиди.


Астероидът Апофис, с размер на четири футболни игрища, е на разстояние повече от 200 милиона километра, но през 2029 г. той ще се приближи до Земята на 30 000 km.

Астероид 2010 RF12, според прогнозите, в случай на сблъсък с Земята ще причини малко по-малко щети от метеорита, който падна в Челябинск през 2013 година.

Последният от тях - 2000 SG344 - в момента е доста далеч, но всяка секунда се приближава до 1.3 км до Земята. Тя се движи около Слънцето почти като Земята, което ви позволява редовно да наблюдавате астероид и да оценявате риска, който представлява."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама