4 години затвор за рецидивист, който ограбил и заплашил момиче във Варна

12.03.2018 / 16:55 4

33-годишният Виктор П. от Търговище ще изтърпи наказание 4 години лишаване от свобода при строг режим. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив, като употребил сила и заплашване, за да запази отнетите вещи на стойност около 1500 лева. Днес в съдебната зала на Варненския окръжен съд опасният рецидивист поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел наказание,
намалено с една трета. Съдът му наложи наказание 6 години лишаване от свобода, като след редукцията му определи за изтърпи общо наказание 4 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.


На 6 юни 2017 г., само половин година след като изтърпял ефективно наказание и излязъл от варненския затвор, 33-годишният мъж проникнал в жилище в приземния етаж на кооперация, наето от две момичета. Разходил се в стаите и решил да извърши кражба на намерения лаптоп, мобилен телефон, скъпа сребърна гривна, мъжки часовник и дори пепелник, чиято стойност е 1460 лева.
Докато приготвял вещите, които възнамерявал да присвои противозаконно, Виктор бил заварен на местопрестъплението. Свидетелката се прибрала от работа около 23,30 часа и забелязала разхвърляните вещи в спалнята. Чула и подозрителен шум от отваряне на врата. В този момент видяла, че в жилището има непознат мъж, който изсипвал съдържанието на дамската й чанта и прибирал мобилния й телефон и 10 лева. Виктор държал нож в ръката си и одеяло, което скривало лицето му. Изплашена, тя избягала в кухнята и се опитала да притисне вратата, за да не влезе подсъдимият. Извикала за помощ, като викът й бил чут от преминаващата хазяйка. По заповед на Виктор, момичето трябвало да се завие с одеялото и да не позволи на хазяйката си да влезе под предлог, че в стаята е приятелят й.
Подсъдимият приготвил чанта с откраднатите вещи, сред които и две дебитни карти, и излязъл през прозореца, от който проникнал в жилището. Бягството му било забелязано от съседи. Докато тичал, от джоба на 33-годишния мъж изпаднал отнетият часовник.
На следващия ден Виктор продал лаптопа, мобилния телефон и скъпата сребърна гривна, а пепелникът и банковите карти изхвърлил в шахта.

Изготвената по делото съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия
установила, че Виктор П. страда от синдрома на наркотичната зависимост към
хероин. Справката за съдимост показала богато съдебно минало с многократни
и ефективни присъди за кражби, извършени при условията на опасен рецидив.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред
Апелативния съд.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
ууу (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поредния плъх, който трябва да се унищожи!
4
0
puh (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
само немие ясно как да ''гласувам'' с да,че съм съгласна или не че съм несъгласна- като 4 години са нищо! Крайно време е дасе замислят ''господата'' -който краде-ръката или каквото избере, за изнасилване нека го кастрират а за убийство/ако нее защита/ смърт или доживот! Ние се затриваме като народ-нация,уви! п.с. нали затова са жриците на любовта
5
1
4EPA (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
MALKO SA MU NA URODA
6
1
w (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
и кво,след четири години този боклук пак ще влезе в някакъв апартамент,аз се надявам да е на съдия,да видим как ще се справи,а така също се надявам и в моя да влезне,такава хубава пушка,немска съм си харесал...Изплезване
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама