46-годишен рецидивист, откраднал 5 бутилки уиски, с мярка за неотклонение "задържане под стража"

22.01.2016 / 14:31 4

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” взе Районният съд по отношение на 46-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за кражба при опасен рецидив.

Деянието е извършено на 21 януари т.год. в магазин от голяма търговска верига в централната част на във Варна. От щанд за предлагане на алкохол са били взети и укрити в дрехите на обвиняемия А.П. общо пет бутилки уиски, като на касата била заплатена само друга дребна покупка. Действията на обвиняемия били записани чрез камерите за видеонаблюдение и на изхода след касовата зона, при опит да избегне проверката на охранителите, той изпуснал бутилките и те се счупили.

46-годишният А.П. е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността, като наложените наказания е изтърпял ефективно. Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие е реална.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
Ако беше убил някого за пари и с тях да си купи уиски, щеше да има по - леко наказание!
3
0
Мари Хуана (преди 4 години)
Рейтинг: 10561 | Одобрение: 5006
Петел, поправете заглавието...."НЕотклонение"

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама