5 Съвета за перфектно осветление във всяко помещение

20.08.2018 / 09:00 0

Осветлението е водещ фактор, определящ цялостната атмосферата както у дома, така и в обществени помещения, заведения и други.

Преди да купите нови осветителни тела, без значение за какво помещение, доверете се на следните 5 съвета за избор на перфектно осветление от редакторите на GRANDecor.

  1. Планирайте предварително

В случай че ви предстоят основен ремонт или довършителни работи в ново жилище, то предварителното планиране с цел скриване на всички кабели в стените и таваните е абсолютно задължително! Когато имате желание да смените единствено осветителното тяло в някое помещение, уверете се, че новото няма особености в монтажа, които биха възпрепятствали процеса.

  1. Съобразете осветлението с предназначението на стаята

Колко светлина и с какво разположение е нужна в дадена стая, зависи от нейното предназначение. Помислете дали имате нужда от силна насочена светлина над кухненския плот или бюрото например или ви е необходимо по-дискретно осветление като за спалня. Това ще определи както мощността, така и вида и броя на осветителните уреди.

  1. Определете правилния размер на осветителните тела

Обемът на стаята има значение при избора на осветление. Съобразете осветителните тела като големина и брой с него. Когато избирате полилей, лампион или друго осветление, обърнете внимание на размерите на продукта. Често снимката не дава реална представа за големина му.

  1. Осветление според цветовете в помещението

Всеизвестен факт е, че по-светлите цветове, както и гланцираните повърхности, отразяват светлината, докато тъмните и матови стени и мебели я поглъщат. Преценете колко светлина ви нужна спрямо наличното обзавеждане.

  1. Съобразете осветлението със стила на интериора

Използвайте осветителните тела не само за осветяване, а и като декорация. За да допълните интериора на помещението, съобразете стила на продуктите със стила на помещението. Така ще постигнете гарантирано по-добра крайна визия.

*реклама

 

 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама