5 години затвор за мъж, ограбил с нож студент в Морската градина

15.03.2023 / 09:09 0

снимка Булфото

Мъж, ограбил с нож студент в Морската градина миналата година, ще лежи 5 години в затвора. Това е присъдата на Окръжния съд във Варна, произнесена срещу 37-годишният Мартин А. 

На 28 септември 2022 г. студент във Варна седнал на пейка в Морската градина, след като приключил с лекциите си до обяд. Докато слушал музика от мобилния си телефон, към него се приближил Мартин А. и го заговорил. Докато отговарял на въпросите на непознатия, студентът си прибрал телефона. Тонът към него станал агресивен и бил накаран да извади всичко от джобовете си.

След като момчето отказало, 37-годишният мъж изкарал сгъваем нож и го заплашил с него. Така успял да вземе портфейла му, от който прибрал 50 лева и след това му го върнал с останалите в него 10 лева. Мартин А. решил да отнеме и мобилния телефон на младежа, но решил да смени тактиката. Издърпал го от ръцете му, като продължавал да държи в ръката си ножа, макар и прибран.

Накарал студента да върви с него до близко кафене, като обяснил, че ще влезе вътре, за да проведе разговор. Момчето останало да чака навън, а 37-годишният мъж успял да избяга през друг изход на заведението.

Мартин А. е многократно осъждан за престъпления срещу собствеността и против половата неприкосновеност. Последната си 7-годишна присъда изтърпял през декември 2021 година.

С подписаното споразумение страните приеха за безспорно и категорично установено, че подсъдимият е извършил престъплението, в което е обвинен. Мартин А. заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията му, подписал го е доброволно и е наясно с последиците от него. Възстановил е и всички нанесени щети на пострадалия.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд одобри споразумението, след като намери, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление подсъдимият прие да му бъде наложено наказание 5 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама