5 подвижни избирателни секции за хора под карантина във Варна

04.04.2021 / 07:56 0

кадър: БНТ

Хората ще бъдат посетени на адресите, на които са карантинирани.

Във Варна са разкрити и 7 изборни секции в болниците, където има ковид сектори.

Пандемията наложи нови форми за гласуване на тези парламентарни избори. Една от тях е гласуване в изолация. Във Варненска област близо 400 са подадените заявления от карантинирани, желаещи да упражнят правото си на вот. Мобилните екипи, които ще ги посетят са общо 16, предава БНТ.

Във Варна са сформирани 5 подвижни избирателни секции за хора, които са поставени под карантина и задължителна изолация. Хората ще бъдат посетени на адресите, на които са карантинирани от представители на секционните избирателни комисии.

Леман Ахмедова е част от мобилния екип, който ще посети район Одесос. Тя сподели, че вероятно за всеки един адрес екипите ще се преобличат. Заявените адреси са около 47. Всички от екипа са преболедували вируса, спазват всички мерки за безопасност, имат ръкавици, дезинфектанти и екипи.

"Обаждаме се на всички, които са подали заявление, че искат да гласуват. Уговаряме се с тях, предвид мястото, където живеят, дали имаме достъп до самото място, и с всички материали, с които разполагаме, се качваме, даваме им бюлетината, те си гласуват по всички изисквания и след това отиваме на следващия адрес", обясни още Ахмедова.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама