5000 афганистански бежанци се заселват в Канада

31.08.2021 / 22:00 0

Снимка Pixabay

Канада приема афганистанци по предварителен план. Канада заяви във вторник, че ще засели около 5000 афганистански бежанци, евакуирани от САЩ, предаде "Ройтерс", цитирана от news.bg. "Знаем, че има повече работа с приключването на съюзническите евакуационни операции, заяви на брифинг министърът на имиграцията Марко Мендичино. Ще помогнем на възможно най-много афганистанци, които искат да се установят в Канада."

Хората са част от предварително обявения канадски план за приемане на над 20 000 уязвими афганистанци, сред които жени, активисти по правата на човека и репортери.

Около 1250 канадски граждани, постоянно пребиваващи и членове на семейството са все още в Афганистан, каза външният министър Марк Гарно.

Канада вече евакуира 3700 души от Кабул през последните седмици, от които около 2000 са афганистанци, които в миналото са помагали на канадски войници и дипломати.

Около 54% ​​от канадците смятат, че Отава е трябвало да действа по -бързо, за да помогне на афганистанците. Това показват резултати оъ проучване на Postmedia/Leger Marketing, публикувано миналата седмица.

Припомняме, че миналата седмица, Канада обяви, че ще обмисли приемането на допълнителни афганистански бежанци, които са оказали помощ на САЩ и други членове на международната коалиция.

Канада прекрати мисията си в Афганистан през 2011 г., но военните инструктори останаха до 2014 г.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама