5000 подаръка от Германия дойдоха с Коледен конвой, за да зарадват децата във Варненско

05.12.2017 / 13:48 0

България за трета поредна година ще бъде част от Коледен конвой, който тръгва от Германия и носи подаръци за децата. Инициативата е на организацията Раунд тейбъл 5 Варна. Конвоят с 130 хил. играчки преминава през четири страни, за да достигне до населените места в региона.

Важно е да се подчертае, че всеки един подарък е направен от дете, което индивидуално е отправило и послание към свое връстниче зад граница. Посланията са на немски и не винаги българските деца има как да си ги преведат, за да разберат пожеланията в тях. Едно обаче е сигурно – подаръците, всеки един от които е напълно различен, се връчват лично. За това се грижат активистите на Раунд тейбъл 5 Варна.

Един от тях е Емил Лазаров, който разказа, че инициативата „Всички деца се равни и заедно можем повече“ се разраства с всяка следваща година – от 200 подаръка в началото, до 5000 през тази година.

Раздаването на подаръците протича в четири дни и вече започна от община Велики Преслав. Следващите спирки на Коледния конвой са Девня, Долен Чифлик, детските отделения на болниците във Варна и някои села около морския град. Раунд тейбъл 5 умишлено не раздава подаръци в областния център, защото в малките населени места има деца, които никога през живота си не са получавали никакъв подарък. „Много от тях реагират по странен и различен начин, не както другите деца. Някои се страхуват да докоснат подаръците, затова ние стоим с тях, с техните учители и лекари, докато се престрашат да ги отворят“, разказва Емил Лазаров.

Организацията Раунд тейбъл 5 е създадена преди 90 години в Англия и има свои клубове в около 60 страни. В нея членуват само мъже до 45 години.

Кулминацията на предколедните събития в програмата ѝ ще е на 11 декември, когато ще се състои благотворителен Коледен бал, на който ще се събират средства за отделението по неонатология в АГ-болница Варна.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама