6 съвета за перфектна домашна пица
Гответе пицата си на предварително загрята повърхност
Ако искате занаятчийска пица, най-добре е да я приготвите на предварително загрята, тежка повърхност. Има много опции за това: плътна хартия за печене, камък за пица, плосък съд от чугун и др. Използвайте всичко, което имате на разположение! Но не забравяйте предварително да загреете повърхността в гореща фурна поне половин час, преди да изпечете пицата си.
Гответе пицата си на много висока температура
Фурните за пица в ресторантите могат да се нагреят много. За да пресъздадете този вкус, важно е температурата на фурната ви да е достатъчно висока. Препоръчваме поне 260 С.
Разнообразете сосовете си
Има толкова много опции да разнообразите вкуса на пицата си – само ако промените соса. Ето няколко идеи:
• песто
• салса
• кетчуп
• барбекю сос
• Сос Алфредо
Пробвайте различни гарнитури
Както при сосовете, препоръчваме да разнообразите вашите гарнитури. Наистина пица пеперони и сирене е класика, но е забавно да експериментирате с креативни гарнитури! Липсва ви креативност – пробвайте пиците на Лозана пицария в Пловдив за идеи.
Намажете коричката си със смес от зехтин и чесън
Изсипете зехтин в чиния и добавете смлян чесън. След това, преди да добавите други гарнитури, намажете коричката на пицата с тази смес.
Бъдете креативни с избора си на сирене
Разнообразието е подправката на живота. Моцарелата например е страхотна, но няма остър вкус. Сирена като пармезан, фета, козе сирене, бри и дори остър чедър правят пицата неустоимо вкусна.
*публикация
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта