7 съвета при избор на адвокат

01.12.2021 / 16:00 0

Изборът на адвокат, колкото и да ви се струва преувеличено, не е никак маловажно решение. В Интернет пространството бихте могли да откриете не малко на брой насоки, които несъмнено ще ви помогнат да се справите с тази трудоемка задача. Целта на днешната статия е максимално да ви улесни в това начинание. Прочетеното по-долу ще ви разясни множество специфики, към които следва да се придържате. Разберете какви са те.

  1. Какъвто и да е вашият случай, нашият съвет е никога да не разчитате безрезервно на адвокат, който разследващите органи са ви препоръчали. Ако не желаете делото да бъде спечелено от вас самите, то действайте импулсивно, така както пожелаете. Разчитайки на случаен адвокат би ви довело до неблагоприятно развитие на събитията, които навярно няма да са във ваша полза.

  2. Не избирайте служебен защитник. Едно от нещата, с които трябва да сте наясно е, че техните хонорари са изключително ниски, което само по себе си подсказва, че не получават кой знае каква мотивация за това да си вършат работата пълноценно. Ако решите да изберете служебен защитник, то знайте, че тези лица ще оставят вашето дело на заден план, тъй като за тях по-важни са платежоспособните им клиенти. В случай, например, с дело срещу застрахователна компания, изобщо не можете да разчитате на служебен адвокат.

  3. Когато избирате адвокат се съобразете с това той да бъде тясно специализиран в областта, към която принадлежи случаят ви.

  4. В никакъв случай не разчитайте на евтини адвокатски услуги. Навярно сте попадали в ситуация, в която евтиното излиза скъпо. Ето защо ние ви съветваме да заделите нужната сума пари и да извършите внимателно проучване за това кой адвокат е добър и да му възложите случая си, независимо от неговия хонорар.

  5. Не си мислете, че известността превръща един защитник в добър. Ако човекът, който сте избрали да ви представлява, отделя твърде много време на своята популярност, то това означава, че не му достатъчно такова, в което да върши непосредствената си работа.

  6. Независимо каква е дипломата на вашия адвокат, то това не бива да ви впечатлява. Бъдете наясно с факта, че учебните заведения са склонни да издадат сертификати, грамоти и дипломи на хора, които не са демонстрирали завидни умения, но пък успяват да заплатят желаната цена.

  7. Важно е да се запознаете предварително с някой от работите на вашия адвокат. В никакъв случай не пренебрегвайки неговия правопис и правоговор. Ако дори и за момент се съмнявате, че той може да се справи подобаващо със случая ви, то значи не сте попаднали на правилното място и е време да продължите напред в търсенето си.

За да ви бъдем максимално полезни с тази статия, но ние ви препоръчваме да посетите сайта Zastrahovan.eu. Там ще се сблъскате със защитник, доказал се в своята област и успял да доведе почти неизчерпаем брой дела до своя положителен край. Надяваме се да сме ви били полезни със съветите, селектирани специално и единствено за вас.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама