70 г. от края на Холокоста отбелязват днес еврейски организации

19.05.2015 / 10:40 1

"70 години от края на Холокоста и победата над нацизма. 25 години от  възстановяване на дипломатическите отношения между Република България и Държавата Израел“. За това ще говорят на специална пресконференция днес представители на ОЕБ „Шалом“ и Дискусионен клуб „Маген“, съобщиха от пресцентъра на "Шалом", цитирани от "Пик".

 В пресконференцията ще участват посланикът на Израел Камиса Раз, Ярослав Джеджиц, министър-съветник, заместник ръководител на дипломатическата мисия на Република Полша,  зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ „Шалом“, Йосиф Меламед, главен секретар на ОЕБ „Шалом“, Рав Йосиф Соломон, главен равин на Център „Хабат“ – България, Виктор Меламед,  председател на „Федерация на ционистите в България, доц. Албена Танева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, Максим Делчев, образователен директор на Еврейски център „Бет Шалом“, Николай Поппетров, историк, Златко Младенов, председател на Ромски обществен съвет „Купате“, Михайлина Павлова, главен редактор на в. „Еврейски вести“, Пепа Илиева, ПР мениджър на ОЕБ „Шалом“.

Проф. Иля Алтман - съпредседател на Научно-просветния център „Холокост“, професор в Руския държавен хуманитарен университет в Москва, Русия ще се включи в пресконференцията с видео връзка.
 В 14:00 часа  кметът на град София Йорданка Фандъкова ще открие кръгла маса по същата тема в Еврейски център „Бет Шалом“,.

 Ще бъде представен филмът „Обречени на приятелство“ на ученици от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит и английски, отличен с първа награда  за колективна творба, посветен на 25-та годишнина от възстановяване на дипломатическите отношения между Република България и Държавата Израел.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 136464 | Одобрение: 35304
защо ли никой не коментира ? нима сме останали без еврейчета в сайта ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама