70 таксита по морето „изгоряха“ при нощни проверки

27.07.2015 / 15:24 6

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките се проведоха през изминалия уикенд, в тъмната част на денонощието от 20:30 до 04:00 часа. 

Служителите на ИА „Автомобилна администрация“ съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност. 

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства. Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
ЖорО (преди 6 години)
Рейтинг: 378 | Одобрение: 18
Да проверяват всички, не само такситата. Има много потенциални убиици, кретени, комплексари, гъзари итн по пътищата и загиват невинни хора. Там са престъпленията за изкореняване.
5
3
gerb (преди 6 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Градския транспорт на Варна, няма ли да го проверяват?
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
7
0
Петър (преди 6 години)
Рейтинг: 3275 | Одобрение: 1050
От ден до пладне.
10
0
khm (преди 6 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
А дали тази внезапна проверка не е провокирана от статиите за онези германци, които пробваха таксита от летището до златните и след като яко ги прекараха няколко пъти с парите написаха унищожителна статия за някакъв германски вестник? Ама трябва медиите да се размърдат и да надигнат вой за да започнат институциите да си вършат работата!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik