76-годишен варненец без дом си търси работа, за да си наеме квартира

12.01.2022 / 10:58 6

Снимка: Facebook/Забелязано във Варна/Денислав А.

76-годишен варненец без дом си търси работа, за да си наеме квартира. Преди месеци  изгубил дома си и сега е на улицата. Пенсията, която взема е твърде малка и не стига и за плащане на наем и храна.

Историята на Йордан Недев  тръгнала от случайна среща с непознат и стигнала до социалните мрежи.

Мъжът е без деца и близки. Казва, че през целия си живот е работил и честно е изкарвал прехраната си. Преди години обаче загубил дома си. Станал жертва на схема за измама. Излязъл на квартира, разказва Нова тв.

„Оставам на улицата, защото нямам повече сили. Нищо не мога да предприема, нищо не мога да направя”, разказва пред Нова телевизия Йордан. Пенсията му е 240 лв., които не стигат нито за квартира, нито за храна. Дълги години мъжът работил в строителството. Сега обаче не успява да си намери работа в сектора. Затова е решил да пробва като пазач. На този етап обаче работно място за Йордан няма. А историята му случайно стига до социалните мрежи, след разговор с непознат, видял възрастния мъж да седи на стълби в центъра на Варна.

„Едно момче, да ми е златно. Никога няма да го забравя и никога няма да го подмина. Все едно е пред очите ми”, разказва бездомният мъж.

„Най-случайно минава да тегли пари и ме пита дали имам нужда от нещо. Извади, бръкна, даде ми 5 лв. и ми каза: Вземи си нещо за хапване. Аз, сега ще помисля, по Facebook ще публикувам нещо, да мога да ти помогна и няма да те остава, дядо Данчо. Това му бяха приказките”, спомня си още той. След статуса в социалните мрежи жена от Варна временно осигурила подслон на Йордан.

Надеждата на възрастния мъж е една:

„Мечтая да съм здрав, да съм жизнен и трудолюбив и още, още да работя. Предстои да си намеря квартира и да бъда и аз като останалите хора, да изкарам още малко живот, докато имам дни”.

От снощи Йордан има наета квартира, като наемът му е платен за 1 месец от добри хора, но мъжът продължава да търси работа, заради малката пенсия, която взема.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 37645 | Одобрение: 5500
Чичкото е прав и въпроса му е точен ,защо го хейтвате или просто по навик? Мразим да обичаме и мразим да мразим.
1
1
Чичкото (преди 1 седмица)
Рейтинг: 55241 | Одобрение: 3436
Защо си е загубил жилището Негови роднини ли са го продали или той сам
Истината преди всичко
6
2
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 37645 | Одобрение: 5500
Този го познавам и е голям хитрушко,но независимо от това трябва държавата да помага на клошари и социялно наистина бедни хора.Има достатъчно фондове за това и свободни общински згради.При желание за работа могат да му помогнат,а не пазачи военни и милиционери с по 1000 -1300лв. пенсии да вземат и още заплата по 700-800лв.,а бедните да са изхвърлени от обществото.
2
4
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 28403 | Одобрение: 2693
Как е загубил дома си ? Ако е излъган от имотната мафия да се сезира прокуратурата. Но ако го е заложил за да го изпие си е виновен. Стар е с малка пенсия , да го настанят във временен подслон за бездомни. 
Нека има справедливост !
5
1
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 75138 | Одобрение: 9033
А къде са социалите на Сачева,на църквата,ма масоно-барбарони???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама