95 години от рождението на Георги Парцалев

16.06.2020 / 23:11 1

БНТ

Днес се навършват 95 години от рождението на любимеца на българската публика Георги Парцалев. В родния му град Левски посвещават специална програма на юбилея. А вечерта почитатели и колеги се събраха в театър "Сълза и смях" за юбилейната вечер "Ах, този Парцалев".

Неповторима усмивка, неподражаем талант, живот извън рамката. Големи и малки го припознават за свой любимец.

Георги Парцалев е сред първите актьори в трупата на Сатирата и вдига летвата с ярки образи в „Михал Мишкоед", „Големанов", „Ревизор", „Смъртта на Тарелкин". Комедията е неговата стихия, но самият той обича да казва - Смехът е сериозно нещо.

"Аз често пъти съм си мислел кое в мен е комичното и докъде е трагичното. И винаги съм се стремял, когато предизвиквам смях, да има и още нещо".

Медицината го губи, но театърът и киното печелят. И без театралното училище намира своята посока на сцената и екрана. Слагат го на пиедестала, а зрителите го короноват. За тях е народен артист много преди официално да получи званието - през 88-ма, малко преди смъртта си.

Пълните зали и стадиони, с хора, които искат да видят своя любимец, много преди това са дали признанието. И опашките за билети, за да видят Чичо Манчо от „С деца на море", „Кит"„Тримата от запаса", „Сиромашко лято" и „Два диоптъра далекогледство".

"Не е въпросът само да оставиш нещо след себе си на този свят. Въпросът е какво ще оставиш."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Blue hills (преди 4 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Този човек ме е карал да се смея със сълзи! Страхотен самороден талант!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама