АГ болницата във Варна посреща пациенти с изцяло обновена сграда

15.05.2019 / 12:20 1

снимки: "Петел"

На международния ден на семейството 15-ти май откри врати реновираната АГ болница във Варна. Изцяло обновени са родилното отделение, реанимаците, операционни зали, Гинекологичното и Неонатологичното отделение.

Ремонтирани са покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор на болницата. Община Варна отпусна средства в размер на 1 293 841 лв. за закупуване на апаратура, реновация на сградния фонд и изграждане на външен асансьор.

С отпуснатите средства са закупени: комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване (Бигати шейвър), което за сега е единствено в Североизточна България, високо специализирана апаратура за патоанатомична лаборатория и пациентски монитори.

Гости на откриването бяха заместник-кмета на Варна Коста Базитов, областния управител Стоян Пасев, кмета на град Търговище Дарин Димитров и др. След водосвет за здраве управителят на АГ болница проф. д-р Емил Ковачев отправи своите благодарности към всички, които спомогнаха това да се случи и поздрави своите колеги за усилената и всеотдайна работа.

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница с III ниво на компетентност по Неонатологията. За изминалата 2018 г. са станали 2278 раждания, а от началото на тази година са изплакали 685 бебета, като недоносените са 112.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
9
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 123474 | Одобрение: -4771
112 недоносени... Чечо, исках да те питам - нали и ти си недоносен?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама