АРХИТЕКТИ, БРОКЕРИ И СТРОИТЕЛИ: ЙОРДАНОВ ДА СИ ХОДИ, ИМА ЯВНА КОРУПЦИЯ В АДМИНИСТРАЦИЯТА, ОБСЛУЖВАТ СЕ ЛИЧНИ И КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ

01.03.2013 / 14:00 3

Николай Георгиев

Варненски архитекти, строители и брокери обмислят да поискат оставката на сегашния кмет Кирил Йорданов. 

Инициативата стартира от архитекти Камарата на архитектите в България /КАБ/– Варна, които са изготвили проект за писмо, което вече е разпространено сред архитекти, брокери и строители. 

В него представители на професионалните гилдии настояват за оставка на Йорданов, общинските съветници и комисията по Архитектура.  

Като един от мотивите е посочен:

„Тенденциозно неработеща администрация в дирекция „Устройство на територията на община Варна – от директор дирекция, през главен архитект до ниво на специалисти. От години сме свидетели на действия, явна форма на корупция, обслужваща лични и корпоративни интереси. Порочен е начинът на избор на членове на обществения съвет по Устройство на територията“, се казва в писмото. Варненските архитекти се мотивират още с отсъствие на опит и квалификация в част от кметския екип.

КАБ започва законодателна инициатива за бъдеща независимост на институцията „главен архитект“ от кмета и Общинския съвет. 

"Като граждани и архитекти не може да си затваряме очите пред безобразията и нарушенията, които се вършат от години в нашия град“, заявяват варненските архитекти. В момента се прецизира текста на откритото писмо, копие от което се пази в редакцията на ПЕТЕЛ. Писмото не е анонимно.

По информация на ПЕТЕЛ ръководството на КАБ – Варна все още се колебае кога да подкрепи исканията на варненските архитекти. 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама