Абитуриент отказва да ходи на бала си, било отживелица!

24.04.2017 / 16:43 9

Снимка: "Хасковска Марица"

Докато едни родителите теглят заеми за бала на децата си, други имат съвсем друг проблем. Техните не искат да участват в подобна дандания. Не са малко абитуриентите, които отказват да отидат на бала си и имат основателни мотиви за това.

На родителите остава единствено да свикнат с мисълта, че няма да видят отрочето си с костюм нагиздено.

Абитуриентът Стилиан Стефанов, възпитаник на ПГДС „Цар Иван Асен II” в Хасково категорично отказва да присъства на бала си тази година, въпреки огромното настояване от страна на родителите му и приятелите. За мен тези балове са отживелица, не искам да се занимавам с глупости, категоричен е Стилиан. Според него на първо място средствата, отделени за ненужното тържество са пари, хвърлени на вятъра. Веднъж се плащат прескъпи куверти за ресторанта, за фотоалбуми, които са ми абсолютно излишни, коментира Стилиан Стефанов пред „Хасковска Марица”.

Освен това той не понася мисълта, че в ресторанта ще бъде принуден да слуша поп- фолк музика, която абитуриентът не понася, защото е заклет рокаджия. Стилиан е твърдо против официалното облекло, което ще му се налага да облича. Това е другото, с което не може да се примири във връзка с бала. Този костюм ще го сложа най-много за няколко часа, после – край, допълва още Стилиан Стефанов, пише Флагман.бг.

Демотивиращо за момчето да отиде на бала е заповедта на училищното ръководство на тържеството да не се допускат външни лица. Което означава, че никой не може да покани на бала си приятел или приятелка.

Лично неговата приятелка е от Милано, а по това време момичето има важни изпити и така или иначе няма да може да дойде за 23 май. В Италия например няма такива грандиозни балове след завършване на задължителното средно образование, споделя Стилиан. Правели се скромни училищни тържества и толкова.

Стилиан недоумява, че негови съученици още преди Нова година са тръгнали да избират тоалети и да запазват часове при фризьори. Правят списъци с гостите, които семейството ще посреща, запазват и заведения, други правят ремонти у дома, теглят кредити. Кому е нужно това разхищение, казва той.

Тук в пълна сила важи поговорката „На гол тумбак, чифте пищови”, добави Стилиан. Родителите му предложили да подарят на него и приятелката му почивка или екскурзия, където си харесат, за да имат някакъв спомен, но той и това не приел. Искам на почивка в планината, но не в хотел, а на палатка, защото е романтично и красиво, каза Стилиан, който е запален велосипедист.Затова склонил подаръкът му за бала да е свързан с колоезденето. Абитуриентът смята да кандидатства в музикалната академия в София с китара, на каквото свири отдавна

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
секс шоп еротика (преди 3 години)
Рейтинг: 559 | Одобрение: 59

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама