Административен съд-Варна отмени запечатването на нощния клуб на Морска гара

25.07.2023 / 14:23 2

Снимка: Pexels

Административен съд-Варна отмени разпореждането за налагане на принудителна административна мярка "запечатване на обект", издадена от Началника на отдел "Оперативни дейности" Варна в ГД "Фискален контрол" при ЦУ на НАП, на търговски обект: нощен клуб на Морска гара, Варна и забраната на достъп до него за срок от 10 дни.

В определението си съдът сочи, че при липса на мотиви в разпореждането на НАП относно последиците от предварителното изпълнение на мярката за други прокламирани като защитени интереси на обществото – осигуряване на работни места, изплащане на трудови възнаграждения и осигурителни вноски, възможност за извършване на търговска дейност и излагане на мотиви, само относно събираемостта на приходи от фиска, се налага извод за липса на анализ на съразмерността на предварителното изпълнение на мярката.

Свързани статии
Запечатват обект на Морска гара във Варна
Запечатват обект на Морска гара във Варна
Съдът  подчертава, че обжалваното разпореждане за предварително изпълнение на процесната ПАМ (принудителна административна мярка) е и непропорционално спрямо преследваната легитимна цел, доколкото е в несъответствие с принципа за съразмерност, изискващ административните актове и тяхното изпълнение да не засягат правата и законните интереси в по-голяма степен от най-необходимото за целта, за която се издава актът. Съдът прави извод, че разпореждането не отговаря на изискванията за съразмерност при засягането на правата и интересите на оспорващия.

Воден от горното, съдът определи разпореждането за предварително изпълнение на Заповед за налагане на ПАМ № 176-ФК/18.07.2023 г. на Началника на отдел „Оперативни дейности“ Варна в ГД „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП като незаконосъобразно и разпореди да бъде отменено.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
schumito (преди 10 месеца)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 73
Е,няма държава и това е.
Знанието е сила
3
0
... (преди 10 месеца)
Рейтинг: 27479 | Одобрение: 7734
И какъв е стимула да се плащат данъци тогава? И аз спирам, с рушвет в съда всичко минава. Знаково "щасливо" заведение във Варна с/у "черно моере" издава някакви бележки от години и никой не го санкционира.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама