Адриан, убил младеж за 40 кг кашкавал, получава 30 г. затвор

01.01.2015 / 13:05 4

 Безработен 34-годишен мъж, убил 22-годишно момче заради 40 кг кашкавал, отърва доживтония затвор, след като призна вината си, предаде 24 часа. В средата на ноември Софийският градски съд обяви мотивите си, за да изпрати Адриан Ангелов в затвора за 30 г. Предстои делото да се гледа в Софийския апелативен съд. 

22-годишният дистрибутор на хранителни стоки Николай Йорданов от кв. "Люлин" 9 изчезва на 14 юни 2012 г. привечер. Следите на момчето се губят около 17 ч. Телефонът му е изключен, което е необичайно за него, не е предупредил, че ще закъснее, не отговаря на съобщенията на сестра си и приятелите си, с които се е уговорил да играе футбол същата вечер.

Паника обхваща родителите Марияна и Стоян Йорданови, които около 22 ч звънят на тел. 112 да съобщят за изчезналото си дете.

Близки и приятели палят колите и започват да го търсят по обичайния му маршрут. Обикалят кварталите “Овча купел”, “Божурище”, “Люлин”, “Обеля”, “Надежда” - местата, където Ники, шофьор на хладилен бус за млечни продукти, разнася стока.
Питат за момче с черен анцуг, сив суичър и черни маратонки.

Търсенето продължава безуспешно. Полицията обявява Ники за издирване, а приятелите му разлепват негови снимки по спирките на метрото и автобусите в селата край София. Призовават за помощ и във фейсбук.

През следващите дни на неизвестност всички се молят момчето да е живо и да се появи отнякъде. Прокрадва се и версията, че младежът може да е заминал нанякъде, без да предупреди родителите си.

На осмия ден от издирването, 22 юни, белият служебен бус на Ники “Мерцедес-Вито” е открит край Централна гара. На десетия ден братя, които поливат тютюна си до река Огоста край козлодуйското село Гложене, забелязват два контейнера за боклук да се носят по реката. Придърпват ги с прът. От единия вадят две човешки ръце, отрязани при раменете и обгорени.

В изоставена наблизо фабрика за хартия полицията открива още части от човешко тяло. Майката на Ники дава ДНК проба и се установява, че останките са на сина й.
На 29 юни е задържан 32-годишният тогава Адриан Ангелов, родом от с. Гложене, със средно образование, безработен от година, от известно време живеещ в София.
Адриан се запознава с Николай в пицария в кв. "Овча купел". Виси по цял ден в заведението, защото не работи, но здраво е притиснат от безпаричието. Не успява дори да си плати наема на квартирата.

Съпругата му също няма работа, а двамата трябва да се грижат и за малка дъщеря. Заради финансовите трудности два месеца по-рано Адриан залага автомобила си “Опел Омега”. Разказва за проблемите си на Ники и милозливият младеж се съгласява да помогне.

На 12 юни двамата се уговарят Ники да му даде 40 кг кашкавал по 6 лв. килото, а Адриан да го продаде за колкото успее и разликата да остане за него.
На другия ден безработният мъж получава питите кашкавал и ги прибира в квартирата си. Разбират се плащането да стане на следващия ден.
На 14 юни около 17 ч двамата се виждат. Ники пита за парите, но получава отговор, че няма да получи нищо.

Адриан изпада в паника, че момчето ще си прибере кашкавала.
За миг в главата му се ражда план веднага да го убие. Под предлог да не ги слушат съседите, кани младежа в апартамента си. В коридора спорът продължава. Ники настоява или да си получи парите, или да си вземе кашкавала. В този момент обаче Адриан го издебва откъм гърба и с твърд предмет го халосва по главата. Въпреки че момчето изобщо не се съпротивлява, Адриан влага цялата си сила, удря яростно и ожесточено. после няразва тялото и го пъха в три пазарски чанти.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 270695 | Одобрение: 34855
за 30 г в затвора ще изяде повече от 40 кг кашкавал , платен от данъкоплатците........
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Elica5 (преди 8 години)
Рейтинг: 282 | Одобрение: 62
На този и доживотен затвор му е малко.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама