Адв. Ганева: С промените в закона за МВР ще се стигне до нарушаване на основни човешки права

29.06.2020 / 20:50 1

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

Кадър 7/8 тв

Като гледам какво се случва напоследък със законодателството ни, к олко грубо и вулгарно става то, как повече правото отстъпва от закона, не знам какво ще се случва после. Мислят ли какво ще стане, когато това законодателство влезе в сила и как никой няма да може да помогне - дори ние, адвокатите. С измененията в закона за МВР се променят нещата дотолкова че имаме дублиране на функции на НСО с функциите на ново звено в МВР.

Това коментира в ефира на 7/8 тв адвокат Грета Ганева. 

Имам опасения, че ще имаме сериозни предпоставки за нарушаване на основни човешки права и те са свързани с другата част от закона като последица по отношение осигуряване на охрана на държавни служители, чиито живот е застрашен във връзка с работата им. Тук нещата не са уредени до край. Има само едно осигуряване на охрана и край. При това положение един данъчен служител, ако получи заплаха , прокуратурата издава акт въз основа на който се възлага охрана. И сега си представете, че ви идва данъчна проверка от служител, който е охраняван. Той ще дойде при вас и ще върши работата си заедно с полицията. А вие като проверяван няма да имате никаква защита на вашите права. Считам, че при тази предпоставка има налице много сериозна заплаха за основните човешки права, коментира адвокатът.

Бизнесите ще бъдат свободни, когато започнат да говорят истината, посочи още тя.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ас (преди 2 седмици)
Рейтинг: 39645 | Одобрение: 12090
е това е политката на герб от 10 години нарушаване на основни човешки права.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама