Адв. Менков: Борисов е ходил в Барселона само като премиер и кмет на София. Съвестта му е чиста

25.05.2023 / 20:21 8

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за днешните два разпита в две различни прокуратури на лидера на ГЕРБ.

"Едното разследване е от четири години - от 2019 г., като г-н Борисов два пъти е давал показания в качеството си на свидетел по него. Днес въпросите, които му бяха зададени, съвпадат изцяло с въпросите, които са му задавани от други прокурори и следователи. Въпросите са изключително елементарни, броят се на по-малко от пръстите на двете ми ръце и нямат нищо общо с предмета на разследване на делото, така както то е определено от прокуратурата за пране на пари. По-важното да се отбележи е, че испанската прокуратура много бързо след като в България се вдигна шум по този въпрос, още преди две години е приключила разследването с постановление за прекратяване на наказателното производство и нито едно от изброените и споменати в българските медии лица не е привличано никога като обвиняем и много ясно испанската прокуратура е казала, че Бойко Борисов никога не е бил разследвано лице по този случай. Всички тези дружества, които са участвали в някакви сделки с някакви имоти в Барселона, са минали през пълни данъчни ревизии пред испанските власти, а в Испания законодателството е такова, че недвижим имот, за да бъде продаден, трябва да има удостоверение от Агенцията по приходите, с което се удостоверява, че не се дължат данъци и такси и тези имоти могат да бъдат продавани на свободния пазар, каквото се е случило, и с каквито документи вероятно българската прокуратура разполага, при условие, че чухме официални съобщения за наличието на правна помощ между България и Испания", каза той в "Новините на "Нова телевизия".

"Не сме уведомени за никакви нововъзникнали обстоятелства, но аз искам дебело да подчертая, че г-н Борисов по това досъдебно производство има само в качеството на свидетел. Той не може да има никакво друго качество в бъдеще, тъй като наказателно-процесуалния кодекс изисква за повдигане на обвинение да се съберат достатъчно доказателства. Такива доказателства не само, че не могат да бъдат събрани, но те и не съществуват, тъй като той няма никакво касателство към никакви имоти в Барселона и е ходил в Испания само в качеството си на министър-председател и веднъж като кмет на София в официална общинска или държавна делегация, които са предварително разписани по протокол. И няма никакво друго участие в град Барселона в лично качество по какъвто и да е начин", коментира още Менков.

Относно втората проверка, той каза: "Във върховната касационна прокуратура ни питаха дали г-н Борисов е оказал натиск на г-н Гешев да си подаде оставката като главен прокурор, дали е съставил или му е изпращал заплашително писмо, което бе публикувано от самия Гешев. Това не може да бъде така категорично, тъй като то е изпринтено на някакъв лист "А4", написано на компютър, без автор, без белези. По-важното е, че г-н Борисов никога по никакъв начин не е имал каквито и да е намерения да се държи по този начин. И другите въпроси бяха свързани с това дали е оказал натиск върху шестимата членове на ВСС. Той не ги познава, няма никакъв контакт с тях. Никога не ги е виждал. Ние изцяло съдействаме на органите да установят истината, защото това е много важно. Важно е да бъдат разпитани и всички лидери на други партии, не само парламентарно представени. Включително защо не и президентът Румен Радев, защото почти без изключение в последните 2-3 години всички тези политически лидери са поискали оставката на г-н Гешев по един или друг повод, но нямам информация те да са били викани за разпит като свидетели. Искането на оставка на когото и да било е право на всеки български гражданин. В случая оставката на Гешев не е искана от г-н Борисов, а г-жа Мария Габриел заяви, че ако бъде избрана на премиер, нейният министър в едно бъдещо правителство би поискал оставката на Гешев, а то такова правителство не се случи, тъй като тя върна мандата. Нямаме основание за притеснение. Г-н Борисов е с чиста съвест и продължаваме напред", завърши адвокатът на лидера на ГЕРБ.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 103562 | Одобрение: 1622
Ако има съвест , не лъже и НЕ краде значи НЕ Е БОРИСОВ. Някой друг е.
Всеки да си получи заслуженото !
3
2
kjk (преди 4 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
ДНК теста ще покаже дали е ходил,при мис бикини!!!:woot:
3
1
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 118242 | Одобрение: -1353
Лъже!!! По някои празници се появява там/Барселона/ дори дава партита,на които се плаща куверт 1000Е. Ей така бели парици събираше... Поне 5-6 пъти..
3
0
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5384 | Одобрение: 869
Голям смях, ако няма съвест, значи много тъп. Голям смях, съвест няма, сега да видим има ли смисъл да говорим за знанието. Поне някакъв бандитски интелект има.
2
2
kjk (преди 4 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Колко ли жерви ще паднат още?:'(
5
0
cron1 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64334 | Одобрение: -2681
Тъкмо щях да кажа, че съвестта му е оперативно отстранена, но Горан ме изпревари...Гняв
Марио Кроненберг
7
0
Горан (преди 4 месеца)
Рейтинг: 12409 | Одобрение: -5071
тиквата и съвест-две несъпоставими неща, няма гербаджия който да има съвест, те още като кандидатстват за членове първо ги проверяват дали са крали и дали са корумпирани, ако не отговарят на условията не могат да станат членове на герб
да ама не

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама