Адванс Академи и iCard стартират общ проект за развитие на ИТ уменията сред учениците

15.01.2020 / 17:48 0

Само няколко седмици след като дигиталният портфейл на варненската FinTech компания, iCard стана първият в България, който в партньорство с Visa бе одобрен официално от Apple и започна да предлага услугата Apple Pay на своите клиенти (услуга, която позволява на всички притежатели на iPhone да плащат безконтактно използвайки само телефона си), днес бе представен нов проект, в който водещи партньори са най-голямата ИТ Академия в Източна България - Advance Academy и най-голямата FinTech компания в Източна Европа - iCard.

Целта на проекта е развитие на ИТ уменията сред децата във Варна. iCard ще финансира частично програмата за обучение на деца от 1-ви до 12-клас, като бъдещите курсисти ще ползват специална отстъпка от крайната цена за обучение.

През 2019 година Advance Academy разработи авторска STEM програма за различни възрастови групи - 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, за чието реализиране отново главна заслуга имаше подкрепата на iCard, с чиято помощ бяха закупени специални обучителни системи от серията KANO, които позволяват на децата да сглобят работната станция, на която след това да изучават блоково и алгоритмично програмиране.

“За нас е изключително важно, че за втора поредна година, iCard като лидер в ИТ сектора не само в България, а и в Европа застава до нас и ни подкрепя в нашето развитие. Без тяхното финансово участие и менторство нямаше да успеем да разработим нашата авторска STEM програма за ученици, през която преминаха вече над 600 деца.”, сподели Адрияна Митева, изпълнителен директор на Advance Academy.

“През 2020 имаме една цел - ИТ академия във всеки град”, споделя Станислав Тодоров, съосновател и маркетинг директор на най-големият ИТ обучителен център в Източна България. “Advance Academy стартира франчайзинг програма, с която искаме да създадем клонове на академията в по-големите градове на България като приложим натрупания опит и споделим нашите учебни програми. Надеждата ни е, че повече компании ще последват примера на iCard и ще инвестират в развитието на ИТ талантите в България. Един модерен и развит ИТ сектор автоматично подобрява средата на живот във всеки град, отваря работни места в търговията, логистиката, имотите и най-важното дава добавена стойност на икономиката”.

През новата година Advance Academy отново стартира цялостни програми за обучение насочени към възрастни по Web Development, Java Development, PHP Development, Quality Assurance и Digital Marketing. През тези програми са преминали близо 400 човека, като сериозен процент вече успешно са се реализирали в ИТ сектора. През Януари стартират и записвания за новите учебни групи на Ученическата ИТ академия, които ще са за деца от 1-ви до 12-ти клас.

iCard АД е основана през 2007 г. с екип от 8 души. Днес компанията е лидер на пазара на дигитални финансови услуги с операции в 30 страни и с над 250 служители. През 2019 г. водещият продукт на компанията, дигиталният портфейл iCard, достигна 500 000 потребители в цяла Европа, които предпочетоха българското платежно решение. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието на над 300 000 потребители на водещи пазари като Италия, Франция и Англия. Отскоро засилен интерес към iCard има и в Румъния, която има потенциал да изпревари дори италианския пазар. Сред основните предимства на портфейла са безплатната му инсталация и регистрация, липсата на каквито и да е месечни такси, възможността да се плаща с телефон Android и iOS, както и да се правят мигновени преводи на пари между потребителите му.

Ако искате да научите повече за възможностите и курсовете предлагани от AdvanceAcademy, можете да посетите уебсайта на академията www.advanceacademy.bg или Facebook страницата www.facebook.com/advanceacademybg

 

*публикация

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама