Адвокат разкри как ще прецака убиеца на Виола, който крънка пред съда за още по-ниска присъда

09.11.2018 / 09:54 3

Наркоманът Стефан Станев, убил по особено жесток начин любимата си Виола със стик за голф и два ножа, обжалва ниската си присъда от 22 години и половина. 1-во наказателно отделение на последната съдебна инстанция - Върховния касационен съд, ще реши на 28 ноември съдбата на подсъдимия, съобщиха от ВКС, цитирани от "Телеграф".


В края на март Софийският апелативен съд намали наказанието на престъпника от 25 на 22,5 години. В мотивите си от САС изтъкнаха, че Станев има добри характеристични данни и няма опасност да се укрие. 

Въпреки това той е пуснал жалба, че не е доволен от наложената присъда и настоява тя да се измени в още по-ниска. Дори това да не се бе случило, адвокатът на родителите на Виола също са протестирали решението и то щеше да се гледа пред ВКС. 

"Първата ми задача на 28 ноември ще е да поискам делото да бъде върнато отначало, за ново разглеждане. Причината е, че и градският съд, и втората съдебна инстанция са допуснали съществени грешки", категоричен е юристът Нацко Дойчев. По думите му Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години затвор или престой до живот зад решетките на подсъдимия. 

След като признава вина, присъдата му трябва да се намали с 1/3. 

"Магистратите обаче не са посочили какво е основното му наказание, което след това да стане по-ниско, а просто посочват една цифра от 22 години и половина", разясни адвокатът. 

Върне ли се процесът отначало, родителите на Виола Николова ще поискат да бъдат конституирани не само като частни обвинители, но и като граждански ищци. Само така те ще могат да претендират за обезщетение за причинените им вреди от смъртта на детето им. 

Виола и Стефан имали бурна любов, преди той да отнеме живота й през 2016 година в общия им дом в столичния жк "Света Троица". Той редовно й удрял шамари, след това се извинявал и тя оставала с него. Във фаталната нощ красавицата си легнала, а приятелят й бил разярен от ревност. Удрял я с метален стик за голф в главата, а след това я ръгал с два ножа. След като се уверил, че е мъртва, завил трупа й и сложил върху него любимата плюшена играчка на красавицата. Викнал приятелката, на която показал трупа. Тя го предала на полицията. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
до Е (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
човека е написал "ЖИВОТИ" не "животни"... Хем не четете, хем много знаете.. 
1
5
E (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Радко Шматко Що сравняваш убийството на хора с това на животни . Ако си вегитарянец , веган или си много меган то си е твоя воля и никой за това не те приравнява с убийците на хора . Опитай се да бъдеш толерантен и към нас традиционно хранещите се с месо от животни хора , които за да ядът се налага и да убиват .
17
1
Рекардио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 163 | Одобрение: 53
Убиват хора, погубват животи, а накрая излизат след има-няма десетина години. Егати българското правосъдие...
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама