Агнешко с пресни картофки на фурна
Необходими продукти:
- агнешко месо - бут или плешка
- картофи - 1.5 кг, пресни
- соев сос - 2 с.л. светъл
- масло - 100 г
- мед - 2 с.л.
- черен пипер - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 с.л.
- чесън - 3 скилидки
- сол - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Правим паста от пасирания чесън, меда, соевия сос, половината масло, черния и червения пипер и половината от солта и с нея старателно натъркваме месото.
Измиваме картофите и ги нареждама в дълбока тава, посоляваме ги и прибавяме останалото масло.
Отгоре слагаме месото и доливаме 1 1/2 ч.ч. вода, покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна да се пече за 1 час.
Махаме фолиото и поливаме месото с образувалия се сос, допичаме до готовност на месото, като поливаме още поне веднъж.
За хрупкавата коричка увеличаваме градусите на фурната малко преди готовност.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!