Акад. Николай Денков: Държим Асен Василев да е финансов министър

30.05.2023 / 18:21 4

Редактор: Недко Петров

Стопкадър бТВ

Акад. Николай Денков призна, че ще възобнови преговорите с Мария Габриел за редовен кабинет и че ПП-ДБ продължава да държи Асен Василев да е финансов министър в него.

„Дали ще има експерти на ГЕРБ в правителството? Първо, трябва да видим дали хората в кабинета могат да си вършат работата. Аз не мисля, че някой трябва да бъде изключен само защото е предложен от някой друг. Важно да дефинираме дали говорим за експертен кабинет и тогава основните политически лица сме ние Габриел, или вървим към някакъв по-балансиран политически кабинет, което означава, че те ще искат и други лица“, заяви акад. Денков в „Лице в лице“ по бТВ.

„Но каквото и решение да вземем, ние трябва да минем през решения на нашите съвети, защото това е промяна в мандата, с който сме стартирали тези преговори. Има различни варианти и затова трябва спокойно да се види кой от тези варианти е приемлив и за нашата страна, и за другата страна“, допълни Денков.

„Трябва да стартираме от списъка, който имаме в момента и нека тогава да видим дали има съмнение за някой доколко е експертен, доколко е политизиран и тогава да видим трябва ли да се търси заместване, защото сглобяване на кабинет от нулата е една задача, която изисква доста повече време“, каза още акад. Денков. 

„Самият Бойко Борисов няколко пъти и публично, и в срещи в председателския кабинет казваше, че той държи Асен Василев да бъде финансов министър. Аз нямам съмнение, че има по-добър избор за финансов министър в този момент и при тази тежка ситуация със забавени бюджети. Защото ние трябва да подготвим бързо нов бюджет и ако стане правителство, да се приеме за 2023 година. Междувременно сме закъснели и с бюджета, който трябва да се подготвя за 2024 година, защото той започва още от април да се подготвя. Всичко това изисква човек, който е много опитен и който знае за какво става дума. Асен Василев е показал, че може да го прави и резултатът досега е бил добър, въпреки всичките политически атаки, които са изсипват върху него“, коментира акад. Николай Денков.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Нено (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15360 | Одобрение: 3080
Ето я манипулацията: „Самият Бойко Борисов няколко пъти и публично, и в срещи в председателския кабинет казваше, че той държи Асен Василев да бъде финансов министър." Не, Б.Борисов каза: Защо и Асен Василев да не е финансов министър? Това е съвсем различно.
0
2
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30482 | Одобрение: 5417
Е тоя идиот ли има академия ми той простр бе
1
1
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 59498 | Одобрение: 7678
Толкова незаслужени унижения публично изтърпя тоя човек,имам чуството,че ако съставят кабинет ще ги попилее!!!8-)
5
4
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
В първия мандат ГЕРБ настояваха и умоляваха ПП за преговори, а сега е обратното. ПП гони ГЕРБ и  желаят преговори с тях. ЗАЩО ЛИ ???
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама