Ако имате тези 4 симптоми, на мига идете на лекар! След 10 дни може да е късно!

13.02.2018 / 23:02 2

Нито мъжете, нито жените са пощадени от този здравословен проблем. Въпреки това, симптомите при мъжете и жените са съвсем различни.

При жените, някои симптоми понякога се появяват дори десет дни преди датата на сърдечения удар при жените .

Ако имате някой от следните симптоми, посетете веднага вашия лекар, за да предотвратите сърдечния пристъп.
 

Гръдна болка и дискомфорт

Болка в гърдите е най-честият симптом на сърдечен удар , но някои жени могат да го преживеят по различен начин, в сравнение с мъжете. Тя може да се чувства като притискане и пълнота, болката може да е навсякъде в гърдите, а не само от лявата страна. Това обикновено е „наистина неудобно” по време на сърдечен пристъп. Жената се чувства в като менгеме.

 

Болка в ръката, гърба, врата или челюстта

Този тип болка е по-чест при жените, отколкото при мъжете. Това може да обърка жени, които очакват болката да бъде фокусирана в областта на лявата ръка и не обръщат внимание на гърба и челюстта. Болката може да бъде постепенна или внезапна, тя може да причини гадене преди да стане силна. Ако сте заспали, тя може да ви събуди. Вие трябва да обясните всички „нетипични и необясними” симптоми във всяка част на тялото или над талията,на вашият лекар или кардиолог.

 

Стомашна болка

Понякога хората бъркат стомашната болка, която сигнализира инфаркт с киселини в стомаха, грип или язва на стомаха. Друг път жените изпитват силно коремно напрежение, сякаш нещо тежко стои върху стомаха им.

 

Недостиг на въздух, гадене и световъртеж

Ако имате проблеми с дишането без видима причина, може да получавате сърдечен пристъп, особено, ако имате повече от един симптом. Може да се чувствате сякаш сте бягали, но всъщност не сте направили нито крачка.

 

lekuvai.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама