Ако ви е останал сух козунак от Великден ще си оближете пръстите с бабина рецепта

24.04.2025 / 11:24 0

Пиксабей

Великден отмина, а вкъщи остана доста козунак. Не бързайте да го изхвърляте, защото можете да сътворите чудеса с него.

"Фокус" ви предлага една невероятно добра рецепта от gotvach.bg, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак.

Необходими продукти:

козунак - 1 средно голям, сух

прясно мляко - 1 литър

яйца - 5 - 6 броя

ванилия - 2 пакетчета

захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама