Александър Ваклин: Случаят с Иванчева е чисто криминален, а се превърна в политически. Не съм употребен

16.04.2019 / 08:21 7

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова тв

Смятам, че изпълних своя дълг като сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. А що се отнася до доказателствата срещу Иванчева, това е в прерогативите на съда да го прецени и както видяхте, той прецени, че доказателствата са достатъчни. За съжаление случая се превърна в политически, а той е чисто криминален. Това е нещото, заради което съжалявам. Това коментира Александър Ваклин, строителният предприемач, който подаде сигнал срещу кметицата на "Младост", че му иска подкуп.

По-сериозният проблем е не само конкретния случай, а цялостната корупция в страната. Как ще излезем от този омагьосан кръг?, посочи той.

Всички СРС-та са публикувани в интернет и вътре ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнителни пари след свършване на работата. А тези пари се вижда, че са неговия хонорар от другата страна, коментира Ваклин.

Не искам да влизам наново в обяснения, които вече сигурно и на хората са омръзнали. Как и какво е станало, толкова пъти сме го говорили, коментира той.

Аз не съм употребен в тази история, както се появиха и подобни мнения. Аз разбирам чисто човешки тежестта на присъдата. Исканите присъди при този тип престъпления наистина са огромни, но законодателя така е преценил, че такива деяния срещу цялото общество, каквото е корупцията, трябва да са строго наказани. Чисто човешки наистина тези  присъди стряскат, включително и мен. Но това е решение на законодателя, завърши той."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Predator (преди 1 годинa)
Рейтинг: 161 | Одобрение: 51
тоя е Бушон в прекия смисъл,както много други скоро ще гръмне,тогава друга песен ще запее!
Долу ОПГ ГЕРБ-Съд за помиярите!!!
9
11
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30485 | Одобрение: 4730
Вижте драги варненци, че има тормоз,искан подкуп,даден такъв има. Тази дето се прави на невинна побърка Младост,че и половин София. Сериозния проблем е голяма община,която позволява застрояването на междублокови пространства.. Вижте на какво заприличаха БГ градовете.   Но че присъдата е безумие е по-важното. Защо за новодомците няма пранги,барети,окови???? Все пак е жена,макар и хахава,нервна,психясала... Но къде са джентълмените особено Боко,най-големия жент'лмен на републиката???? Само заради прангите и разхождането с окови трябва всички по реда да бъдат прогонени.Ами жените полицайки -те каква душа имат,не и ли съчустваха поне да я наметнат през прангите/както вашия иван славков/ с едно одеалце... В страшна страна живеем,превърнахме се в страшни хора!
26
8
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33477 | Одобрение: 4637
Мънка, срича, не отговаря директно на зададения въпрос - пълна мишка. Вижда се че лъже и е гузен. Явно е решил да си оправя бизнес проектите с услуги към управляващата мафия.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама