Александър Йорданов: Партията, която е спечелила избори, има право да излъчи председател на парламента

15.04.2023 / 09:27 7

снимка: Булфото

Според него всички опити за схеми на правителства водят до дестабилизация на държавата и отслабване на позициите на България.

 

"Предложението за ротация на председателя на НС е глупаво и шантаво, такова нещо няма в демократичната практика на Европа", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Александър Йорданов, евродепутат от ЕНП.

По думите му в нито една европейска държава няма такова ротиране на председатели на парламента.

"Това е абсурдна идея и препоръчвам да се откажат от нея. Партията, която е спечелила изборите, има право да излъчи председател на парламента", допълни Александър Йорданов.

"Винаги за премиер се издига лидерът на партията. Така се поема политическа отговорност", добави Александър Йорданов и подчерта, че влизането в Шенген, еврозоната и Плана за възстановяване са основни задачи.

По думите му, ако първите две политически сили се обединят, ще има стабилно мнозинство.

"Така парламентът ще има хоризонт от 4 години, в договарянето за програмите на управление могат да се разпростират според броя на процентите, които са им дали избирателите на изборите", каза още Александър Йорданов. Според него ПП и ДБ говорят "като неокомунисти - крайно и безалтернативно".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 293635 | Одобрение: 41495
Pure Evil, още 1990 влезе в СДС като агент на ДС.....И бърка в лайното с клечка до ден днешен.....По-нечистоплътно нещо в България няма......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
4
Голям праз (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28737 | Одобрение: 4167
Един от най-големите вредители на България, пак започна да сипе глупости!!! А тоя, Георги Любенов, направи повече реанимации( на стари мутри) от „Пирогов!!!
2
0
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 118332 | Одобрение: -1363
Явно празнично се трие
6
4
Нане (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28099 | Одобрение: 4789
Сашо наследствения комунист  само за мскедония трябва да лежи до живот!!!
4
4
Голям праз (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28737 | Одобрение: 4167
Тоя, за когото на времето вестниците пишеха "облия", или "еднаквовидния от всички страни политик", Кой пак го  ИЗТЪРКОЛИ на екрана, вместо да го пратят с еднопосочен билет към Централния софийски?!?!?!?!?!?!? Един от най-големите вредители на България, пак започна да сипе глупости!!! А тоя, Георги Любенов, направи повеч
7
0
kjk (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Тоя  от кой нафталин го изкарахте?Когато бяха на власт имаха идеалната възможност да направят промяната в България.Мнозинство в парламента,президента беше от вашата партия,а те предпочетоха да я разпродадът и ограбят.Колко години беше посланник в Македония,сегашните отношения не се ли дължат на кадруването в посолството ни там?Мишок отвсякъде,ама с претенции.
6
5
KRISTINCHO (преди 5 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Сашо Гъбата, най после излезе от летаргията си и започна веднага да дава акъл и да прави анализи и коментари.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
0
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 118332 | Одобрение: -1363
A другите партии имат право да не го гласуват. И това председателско място в новата ни история се заема от п..али и откровено ненаситни крадци,особено Желязков.Какво се случи с БДЖ след неговото управление...???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама