Александър Йорданов на избираемо място в листата на ГЕРБ за евровота

28.03.2019 / 09:46 8

Бившият депутат и посланик Александър Йорданов ще бъде поставен на избираемото шесто място в съвместната листа на ГЕРБ И СДС в  в предстоящите европейски избори. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов, след среща с представители на ръководството на ГЕРБ, пише "Монитор".

Двете партии подписаха споразумение днес в централата на ГЕРБ за съвместно явяване на изборите  с единна листа, с която да изпратят максимален брой евродепутати от България в ЕНП.

Освен Йорданов СДС номинират и главния секретар на синята партия Илия Лазаров, който ще заеме последно място в листата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумението в отговор на писмо на шефът на ЕНП Жозеф Дол за съвместно явяване на десните партии на предстоящите Европейски избори на 26 май.

Според Борисов липсата на Владимир Кисьов от листата е загуба, но ГЕРБ не се меси в работата на партньорите си. „Съжалявам, че Кисьов си направи отвод, защото сме работили дълги години с него, но не не се бъркаме в работата на СДС, сега съвмество ще се бори за по-добър резулат. Мисля, че Александър Йорданов е знаков човек от СДС, но ние можем да гарантираме, че ще работим за всички лица в листите. Такива номерца, които си правиха в наши сестрински партии с преференциите няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите“, коментира лидерът на ГЕРБ.

В споразумението е записано, че бъдещите евродепутати от общата листа на ГЕРБ и СДС поемат ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от парламентарната група на ЕНП. На предизборните материали да присъстват имената и символите на партиите. Освен това депутатите поемат ангажимент да работят за приемане на България в Шенген и Еврозоната, както и против Европа на две скорости.

„Ще даде всички сили за едно успешно явяване на изборите, номинациите си съобразихме с какво ще допринесат кандидатите за постигане на резултатите“, коментира избора на Йорданов и Лазаров в листата Румен Христов. Сините са се спрели на двете имена от 15 номинации.   „Днес е добър ден за българската демокрация“, каза още Христов, като цитира прословутата фраза на Александър Йорданов от 13 октомври 1991 г., когато СДС спечели парламентарните избори.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
3
Голям праз (преди 3 години)
Рейтинг: 22601 | Одобрение: 3126
Тия от ГРОБ окончателно ми паднаха в очите!
16
2
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
    продължаваме да четем едни и същи стари имена ...нищо ново под слънцето......трябва за всички кандидати да публикуват данни като година на раждане, образование, чужди езици, които владее и къде е работил до сега....
19
2
... (преди 3 години)
Рейтинг: 21415 | Одобрение: 6430
всякакви политически трупове ще възкресят от ГЕРБ само и само да не изпуснат кокала. Смешното, е че точно ГЕРБ "уби" СДС и ДСБ
19
7
Чичо (преди 3 години)
Рейтинг: 43352 | Одобрение: 6487
Дебелия Ал е много вероятно да бъде избутан чрез преференциите от герберухите  и да остане с пръст в ...Ухилен
17
6
Евстати (преди 3 години)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
Ал Йо е страхотен избор браво на ГРОБ.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама