Али Агджа е положил цветя на гроба на папа Йоан Павел Втори

27.12.2014 / 23:36 2


Папа Йоан Павел II разговаря с Али Агджа в затвора. СНИМКА: РОЙТЕРС
 

Мехмет Али Агджа, който през 1981 г. простреля папа Йоан Павел Втори, днес е положил бели цветя на гроба му в базиликата "Свети Петър", съобщи Асошиейтед прес, цитирани от 24 часа.

Днес се навършват 31 години от срещата между Агджа и папа Йоан Павел Втори в затвора в Рим. Тогава папата прости на Агджа за извършения опит за покушение.

Говорител на Ватикана обяви, че визитата е била изненадваща и е продължила няколко минути. Агджа е положил цветята и си е отишъл. Говорителят допълва, че между Ватикана и Агджа няма нерешени въпроси и той може да го посещава.

Италианска телевизия излъчи и кратък запис от посещението на гроба от Агджа. Той казва "хиляди благодарности, светецо" и "да живее Исус Христос".

Малко по-късно цветята са били махнати от работниците в базиликата. Това е стандартна практика, тъй като много хора ежедневно полагат цветя върху гроба на светеца.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 9 години)
Рейтинг: 345993 | Одобрение: 56173
акцията на западните спец служби срещу българия беше проведена по всички правила на опл\ването и дискридитирането на държавата българия и българския народ ........не само на комунистическия режими и стоящия отзад съветски спец апарат кгб ......една от причините да отхвърлям интеграцията с тези въшльовци......нищо добро не сме видели от ес и няма да видим......не съм русофил , но историята показва , че от русия сме видели и добро и лошо , но от запада.........само лошо........няма да простят на българия , че е полуславянска държава.....никога !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Кубрат (преди 9 години)
Рейтинг: 272 | Одобрение: 42
Кой върна живота на СЕРГЕЙ АНТОНОВ и неговото семейство и положи ли цветя и на неговия гроб........Господ да го накаже..... Амин

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама