Ало измамници звъннаха на леля Верка и поискаха пари за "умиращия внук Сашко". Не е за вярване какво се случи след това

14.07.2015 / 10:07 8

74-годишна жена от Шумен надхитри ало-измамник и го предаде в ръцете на полицията с помощта на съседка. Мошеникът, за когото може да се смята, че е нещо повече от муле е арестуван и вече е с обвинение за измама, пише "Монитор".

Домашният телефон на леля Верка звъннал в 2 ч следобед в петък.

„Рядко се звъни по него, защото си имаме джиесеми, вдигам: Ало, кой се обажда? Някой хлипа. Бабоо, ти не ме ли позна, бе. Веднага разбирам, внуци тука нямам, децата ми са в чужбина. Ама продължавам, стана ми ясно. Сашко, ти ли си (внука ми уж). Аз съм бе, маминке. Какво пострада бе, моето момче, ще припадна, знаеш, болна съм”, започнала да импровизира телефонно театро Верка. Внукът обаче обяснил, че кръв му тече „от носа и от всякъде” и предал слушалката на „д-р Димитров”.

Ситуацията се оказала трагична

Внукът Сашко бил хванал много лоша инфекция, а спасението било във ваксина. Тъй като липсвала на склад била поръчана и всеки момент щяла да бъде доставена с хеликоптер, но струвала 9 хиляди лева.

„Ще го спасите ли?”, изплакала леля Верка. От другата страна й обещали до 3 часа момчето да бъде спасено. „Не знам колко пари имам, ама към 5-6 сигурно има”, капарирала виртуална сума Верка.

„Разбираш ли, пък аз нямам една стотинка, да ти кажа”, смее се вече на глупавия измамник жената. Направила се пред него, че брои, шумоляла със стари вестници.

„Ето ги, една пачка по 20 лева, пише 2000 на тях, другата пачка е започната, по 50 лева, ама не ги знам колко са.”

Накарали я да брои

„Броя... 1,2, 9, 10, 12... 46 викам, 46 банкноти по 50 и имам по 20, ама не мога да ги смятам лошо ми е, към 6 хиляди ги знам че са някъде.”

Предаването на парите трябвало да стане до блока в Тракийския квартал на Шумен. Накарали леля Верка да държи телефона отворен до идването на пратеника на д-р Димитров. През това време жената умувала как да се обади в полицията. Примолила се на „доктора” само да отиде до тоалетната, че от напрежение не можела да се стиска. Пуснали я и през това време вместо в двете нули се шмугнала при съседката Петранка. Тя пък се обадила на 112. Когато Верка слязла с тесте страници от вестник, зад гаражите до входа вече чакали трима цивилни криминалисти. При появата на куриера ченгетата го съборили на земята.

„Проснаха го като прасе за колене, изквича нещо и после се умълча”, разказа за задържането леля Верка.

Арестуваният е 24-годишният Херман Хосе Сабайо от великотърновското село Камен. Полицията вече е претърсила дома му, както и други адреси в област Велико Търново. Предполага се, че заловеният не е просто муле, а част от обкръжението на лицата, които организират самите измами. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
8
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43551 | Одобрение: 7916
Селянино, личи си че си селянин. Ченгетата са го проснали преди да е направил каквото и да е, според статията. Още повече - никакви пари не е взел. В това е проблема, ако изобщо можеш да го схванеш.
12
4
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43551 | Одобрение: 7916
Бабето е супер, но за съжаление ако е така, както е описано в статията, ченгетата са постъпили аматьорски. Всеки адвокат с малко повече от нулев опит ще изкара от ареста този боклук и ще го изкара невинен, освен ако тази хлебарка не е тъпа като насекомо.
15
4
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31181 | Одобрение: 5611
Евала за смелостта на женицата! БРАВО!
Повече за мен тук Ключодържатели
23
0
lazuli (преди 8 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Така се прави,браво на жената!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама