Ало измамниците ни се прехвърлиха в Гърция

22.09.2015 / 21:01 1

Снимка: Булфото, архив

Родните телефонни измамници действат вече и в Гърция. По данни на МВР от началото на кризата там ужилените стават все повече.Централите, от които се въртят телефонните измами, не се променят. Продължават да са в Северна България. Новост обаче е, че измамниците все по-рядко търсят мулета-посредници по обяви. Рискуват, използвайки най-близките си хора. Най-новият им сценарий е взривена бутилка, пише блиц.


„Възникнал пожар, обгаряния...Нуждата от финансови средства за лечение на пострадалия за транспортиране с хеликоптер. Прави впечатление, че все повече хората дават парите, хвърляйки ги през прозореца. Даже нямат пряка връзка със самите куриери”, обясни Стефан Попов, от Главна дирекция „Национална полиция”. 

Оказва се, че кризата в Гърция е отворила поле за нови изяви, съобщава bTV. „Схемите продължават да са същите, но се осъществяват обажданията от България - от групите има лица, които владеят гръцки език. Българи осигуряват транспортирането на парите до България”, обясни Златка Падинкова от Главна дирекция „Национална полиция”.

От МВР отчитат ръст с 15% на „ало измамите”, но и по-голяма разкриваемост. Твърдят и че възрастта на мошениците спада. Схемите им вече се наследяват успешно от по-младите в семейството.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
iTechnology (преди 5 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Те в Гърция нямат пари сега бе... тц ,че и гръзки знаят.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама