Алжирец се закани на нападателя на Вики: Ако те хвана, ще те убия

05.11.2013 / 10:53 2

След нападението над 20-годишната Виктория полицията е направила обиск в частен дом, където живеят група алжирци. "Те носеха оръжия, ето така, както ви показвам. Казаха: хей, ти, говориш ли английски, ела тук. Къде е това момче от снимката", разказва Сейх ахди Касал, сънародник на нападателя на Вики пред БНТ.

В апартамента живеят около 30-40 алжирци. Разказват, че всяка вечер пазаруват от магазина, където младото момиче бе наръгано с нож, допълва "24 часа".

"Ние познаваме момичето. Пазаруваме от магазина. Тя винаги се отнасяше добре с нас. Ако аз хвана това момче, той е алжирец също като мен, ще направя същото, което той направи с момичето. Ако го хвана ще го убия", заяви Сейх ахди Касал.

"Всички алжирци тук искаме само едно нещо. Да живеем в мир. Ние не искаме да бъдем третирани като престъпници и животни", заяви Сейх ахди Касал.

Продължавайки по ул. "Пиротска" стигаме до денонощния магазин, където намираме колегата на Виктория. Спас работи тук от 4 месеца. По думите му след инцидента районът е по-спокоен и има повече полиция, допълват от БНТ.

"Мъжът, който е бил тука е идвал два три пъти тука, на четвъртия път вече е направил това нещо. Бил ни е редовен клиент. Като идвам тук на работа все едно съм в друга държава", разказва пък колегата на Вики в денонощния магазин.

За хората от квартала присъствието на алжирци, мароканци и тунизийци в центъра на столицата е честа гледка.

"Някой пъти си мисля, че не живея в България, а в Сирия или в някоя африканска държава. Какво се случва вечер? Тук има много проблеми вечер. Тук трябва винаги да има полиция", споделя жител на квартала.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама