Американски научен институт: България ще достигне пика на епидемията на 24 април

09.04.2020 / 15:32 4

България ще достигне пика на епидемията от COVID-19 на 24 април, изчисли Изследователският институт към Университета във Вашингтон. Институцията изработи сайт със заключенията си за различни страни в света, засегнати от коронавируса, сред които и България. Данните за страната бяха публикувани в сряда вечерта. Преди това Институтът публикува своите прогнози за САЩ и повечето от най-засегнатите страни, пише "Свободна Европа".

Според изчисленията, направени за България, между 19 и 30 април в страната може да се очакват по 9 или 10 смъртни случая дневно, след което случаите ще започнат да намаляват. Институтът допуска, че при определени обстоятелства смъртните случаи биха могли да достигнат и максимума от 57 човешки жертви за ден.

Изводите на екипа са основани на множество официални данни, подадени от различните държави, а датата на очаквания пик подлежи на ежедневно преизчисление. Всички изследвания са извършени при допускането, че в съответната страна е наложена "пълна социална дистанция до май 2020 г.".

На 30 януари Световната здравна организация (СЗО) обяви за глобална заплаха новия коронавирус, който за първи път беше открит в края на 2019 г. в Китай. На 11 март СЗО обяви, че става дума за пандемия. Настъпването на болестта бързо превзема целия свят, както се вижда на тази карта в реално време.

В България, която обяви извънредно положение заради COVID-19 на 13 март, има над 20 смъртни случая. Над 600 са доказаните случаи на коронавирус. Тук можете да следите ситуацията в България.

Кой е този институт

Институтът за здравни показатели и оценка (IHME) е научен институт към Медицинския факултет на университета, създаден през 2007 г. и финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той изследва статистиките в областта на световното здравеопазване, извършва сравнителна оценка на основните здравни проблеми в света и преценява ефективността на стратегиите, които се използват за преодоляване на проблемите. Изводите на института са обществено достъпни, публикуват се на сайта на институцията и се използват от правителствата при взимането на решения.

Пред телевизия CNN изследователите подчертават, че всичките им очаквания за пика на болестта в отделните страни са неокончателни и подлежат на изменение при промяна на изходните данни. Сред официалните факти, подадени от страните, фигурират такива за легловия капацитет на болниците в съответната държава, за заетостта на леглата, за броя на обдишващите апарати за интензивни легла. Посочено е, че в момента България има достатъчен леглови капацитет, но има недостиг от 74 обдишващи апарата.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
бачо Кольо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 4036 | Одобрение: 1271
Майната им на обувките-ти да си добре.
Колкото повече,толкова повече!
4
6
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 161005 | Одобрение: 7335
Ами бачо Кольо....с обувките съм наистина зле....Често излизам с две леви, или две десни, а вчера един ми вика : виж си обувките бе, едната червена, другата черна.....Отивам в къщи да ги сменя и оооо ужас.....и там една червена и една черна....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
бачо Кольо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 4036 | Одобрение: 1271
"Завръщането на високия рус мъж с черната обувка"-скоро го даваха по някой канал с Пиер Ришар.Явно са ни подготвяли за теб Крис.Изплезване
Колкото повече,толкова повече!
4
6
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 161005 | Одобрение: 7335
А не казват ли, че аз ще взема властта след 2 години.....предречено е, висок рус мъж идващ от чужбина.....?!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама