Ангел Кунчев по БТВ: Морската ни вода е чудесна, сам бих я пробвал

19.06.2023 / 20:15 5

кадри bTV

Редактор: Веселин Златков

Качеството на морската ни вода е чудесно. Сам бих го пробвал, но още не мога, това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В интервю в новините на bTV той обясни какви са рисковете за замърсяване на Черноморието от екологичната катастрофа, предизвикана от Русия в Нова Каховка, Украйна.

Морската среда не е стерилна, обясни Кунчев, но подчерта, че повече се притеснява от замърсяване на морето от големите морски градове и курорти.

Главният здравен инспектор предупреди и за възможни замърсявания на питейните водоизточници от наводненията и попадането в тях на земни маси.

Мътната вода не е непременно опасна, подчерта доц. Кунчев, но добави, че мътилката и лошия мирис на водата е отклонение от нормата и се предвижда забрана за ползване.

Той припомни също, че край България тече Дунав. “Влачи какво ли не от цяла Европа”, това коментира Ангел Кунчев.

Държавният здравен инспектор каза също, че в Одеския залив се вижда петно, което е като цъфтеж на планктона. Той добави, че каквото и замърсяване да има край бреговете на Украйна, то ще се промени много, ако се движи по теченията на Черно море. Те са много добре изследвани, допълни Кунчев. Специалистът обясни, че твърдите отпадъци ще потънат, а течните ще се разредят с огромното количество морска вода.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 327323 | Одобрение: 50973
Направи си айрян....Там в София шопиянци знаят ли, че морската вода е солена....? И морето не е до колене.....тъпанар.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Серж (преди 8 месеца)
Рейтинг: 148297 | Одобрение: 28712
Пробвай! Пробвай лъжецо долен!Гняв Дано те хване КОВИД, СПИН, дрисък, бяс и трипер едновременно! Та да се затриеш завинаги мръсен лъжецо!!!БолестГняв
1
1
kjk (преди 8 месеца)
Рейтинг: 36308 | Одобрение: 4103
Направо да си бутилира два кубика,ще му стигнат за сезона!!!8-)
1
6
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 145372 | Одобрение: 22962
"Качеството на морската ни вода е чудесно. Сам бих го пробвал" като е така искам да го видя да я пробва. ама не да си плакне устата като потника да изпиее 2-3 литра от централния или офицерския плаж(ас лично ще му налея) и ако тогава ако има нещо различно от дехидратация ще му се извиня.
2
1
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 73121 | Одобрение: -7719
Ами пийни си - ако до края на юни още си жив, ще направиш добра реклама на хотелиерите...:devil:
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама