Ангелкова констатира нарушения при инспекция на плажа "Равда-Академика"

12.08.2017 / 16:24 3

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж "Равда-Академика", съобщава пресцентърът на министерството на туризма, цитиран от БТА и "24 часа".

При проверката е констатирано, че информационните табели за зоната за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги са стари и не дават вярна информация.

Установени са и проблеми с плажните принадлежности, които туристите плащат. Голяма част от чадърите в платената зона са в изключително лошо състояние, е установила Ангелкова. На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние, е заявила тя, цитирана в информацията. Това, по думите й, е задължително, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите плащат.

Министерството планира в договорите с наематели и концесионери да въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване.

По време на инспекцията на плаж "Равда-Академика" е установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни. Има изградени и подходни пътеки към морската ивица.

По време на проверката е получен сигнал за недостатъчно добра хигиена на ивицата, информират още от туристическото ведомство. Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа.

Николина Ангелкова, заедно с екип от експерти, е инспектирала и морския плаж "Равда-ХТИ", за който преди време е получен сигнал за поставена табела "частен плаж" върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът е обяснил, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на "Равда-ХТИ" от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата.

"Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагане на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж", е казала Ангелкова, цитирана в информацията.


/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Судкук Калинков (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В Б-я много народ се занимава с неща,от които хабер си няма.
4
0
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129493 | Одобрение: 48388
А защо ЦЯЛ министър се занимава с проверки от компетенцията на редовни инспектори , или ЗАЩО ние трябва да и плащаме почивката на море , а тя да симулира някаква дейност ? Плаща ли хотелите от джоба си , а така също , храната и джобните ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
много интересно (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Навсякаде  по плажовете,  където извърши проверки имаше нарушения ,само на плажовете на трите букви във Варна е ОК ! Браво!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама