Англичаните се завръщат - наддават за къщи на село

13.09.2017 / 15:52 4

Преди 10-15 години англичаните предизвикаха скок в цените на селските къщи у нас. Днес те отново се връщат на българския пазар, съобщават от Асоциацията на българските села. И дори са един от факторите предизвикали 15% ръст в продажбата на селски имоти през 2017-а, съобщава "Марица".

Ако разгледаме цените на квадратен метър, най-скъпи са къщите в област Благоевград - 501 EUR/кв. м. И преди 10 години областта е била на първо място по цена на квадратен метър, като тогава стойността е била 625 EUR/кв. м. 

Пловдив се нарежда на второ място с цена от 335 EUR/кв. м. Най-евтини къщи могат да се намерят в областите Ямбол, Монтана и Видин - под 150 EUR/кв. м. 

Инвестиционният интерес е предимно в областните центрове, като купувачите -фирми и предприемачи - най-често планират да развият своя бизнес в селските райони. Интересен е фактът, че чужденците се ориентират към имоти, които са близо до културни забележителности. 

Най-търсени са еднофамилните къщи от първа линия в близките до Пловдив села - Белащица, Марково, Първенец, Златитрап и Радиново, твърдят пловдивски брокери. Там в момента могат да се намерят къщи на цени от 40 000 до 60 000 евро.

В някои случаи в сделката влиза и монолитен гараж (около 30 квадрата), допълват от агенциите. Най-голямото предимство на офертите е, че селските домове обикновено са тухлено строителство, което ги прави доста устойчиви и здрави.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
чудесно (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като не можем сами да си спасим селата, нека да дойдат англичаните. НО! Ще им се наложи да си купуват не къщи, а цели села и да ги ограждат с триметрови огради, за да не идват "нашествениците"! Иначе... няма дори и скъсаните си джапанки да опазят и ще се върнат с подвити опашки в ГБ.
6
1
аврен (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какви англичани, какви пет лева, каква гара бе хора? В Аврен преди 10-на години имаше около 35 английски семейства, сега има само 5! За какво завръщане ми приказвате бе..............
6
0
Отговор на high_spirited (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами ще правят това, което правят руснаците с къщите си в България без някога да са били в ЕС.
9
0
high_spirited (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много странна новина отчитайки брекзит. Какво ли ще правят с къщите от по следващата година като излязат от ЕС?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама